nivova adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam üzüldüm bu yaşananlardan ötürü ev sahibi haksız bu durumda elinizde kontratınız da var sonuçta. Araştırdım biraz şöyle bir metin buldum.
Sözleşme bitmeden kiracının çıkarılması söz konusu olamaz. Ev sahibinin bunu yapabilmesi için haklı nedenleri olmalı. Ev sahibi kafasına göre kiracıyı çıkaramaz. Bu nedenler başında kira borcunu ödemediği için temerrüde düşürülmesi ve sonrasında tahliye davası açılması geliyor.
Kira elden verilmesi sıkıntı biraz gidip kira ödemedi vs diye tahliye davası açabilir belki. Kira ödemelerini ya bankadan yada elden yapıyorsanız kira kontratı kim adına yapıldı ise kontrat üzerinde bulunan imza sahibinden o ay ki kira ödenirken imza alın ödemeleri belgeleyin hiç bir sorun olmaz.
Ben imzalamam birşey diyorlar hocam, birde evin sahibinin kocası gelip kirayı tahsil ediyor bizden, o kadına nasıl imzalatabilirizki, nasıl bir yol izlicez?