RocKets adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yine aynı yöntemle sırf muhalif olup dikkat çekmek adına cevap veriyorsun ve benim söylediğim şeylerin bir çoğunun aksini ispatlayamıyorsun. Ben sana nasıl ispatlayamadığını da detaylı olarak söyleyeceğim kardeş, sen benim "abi" diyebileceğim bir yaşta olamazsın, bana burada abi, kardeş ayağına yatma.

1- İlk aşıyı %30 koruma zar zor sağlıyor. (Demişsin)

Şunu gerçekten beyninle düşünerek mi söylüyorsun? Aşının hangi kişide ne kadar antikor üreteceği, vücudu ne kadar koruyacağı kişiden kişiye göre değişen bir durumdur. %30 antikor üretiyor, birinci aşıyı olanlar ya ilk aşıyı olsun ya da hiç olmasın ne demektir ya? Sana mı soracak bu millet kaç aşı olması gerektiğini? 1 tane olur ve daha da olmaz, korunur. Bunu sen mi bileceksin? 1 aşı oldum, 2. aşıyı olmayacağım ve bunun için sen ve senin gibi zırvalayan insanları da dinlemeyeceğim. Önceki mesajlarında çıkmışsın internetten duyduğun bilgilere mi itibar ediyorsun diyorsun, sonra laf yetiştirebilmek içinde elinin altında internet var araştır diyorsun. Sen önce bir kendinle çelişmeyi ve aşı olmayanlara laf göndermeyi bırak. Bu senin haddin değil, yetkin de yok, seni ilgilendirmez de.

2- Bu aşıları bedava yaptıkları için böyle kıymetsiz muamelesi yapıyorsunuz. (Demişsin)
Aşıların bedava olup olmaması aşı olunup olunmaması oranını etkilemez. Eğer biri aşı olmaya niyetliyse, aşıyı bedava yapıyorlar diye kimse vazgeçmez. Yaptırmayı düşünmeyen insan da bedava veya ücretli olsun fark etmez, yine yaptırmaz. Bu kadar basit, bunu anlamayacak bir şey yok.

3- SALGININ BAŞINDA AŞILAR KISITLIYKEN ÖNCE RİSK GRUBUNDAKİ KALP DAMAR HASTALARINA ÖNCELİK TANINDI ÇÜNKÜ BU ADAMLAR ÖLÜYORLAR. (Demişsin)
Salgın ilk çıktığında, Türkiye'ye ilk girdiğinde, ilk vaka da ya da bir sene sonra hiç fark etmiyor. Bu virüsün, kronik hastalık grubunda olanlar arasında en çok zarar verdiği grubun, akciğer hastalığı olduğu açıklandı, Kalp ve damar hastalıkları değil.KOAH, Astım gibi kronikleşmiş akciğer hastalıkları, Kalp ve damar grubu hastalıklarından çok daha riskli grupta oldu ve bu grup çok daha ağır bedeller ödedi. O kadar araştırma ve bilim makalesi okuduğunu iddia eden birinin, gelmiş burada Akciğer hastalıklarını geri plana atıp, virüsün en çok kalp ve damar hastalıklarına etki ettiğini iddia etmesi ne büyük bir saçmalık...

4- SEN AŞI 5 SENE SONRA NE YAPAR DİYE DÜŞÜNÜYORSUN BU HASTALIĞI YARIN KAPARSAN 1 AY SONRASINI GÖRECEĞİNİN GARANTİSİ VAR MI? (Demişsin)

Ben bu 2. doz aşıyı olursam, 5 sene sonra yan etkisini görmeyeceğimin garantisi var mı? Tanrıyla ortaklaşa çalışmamı yürütüyorsunuz? Geleceği nerden görüyorsun da bu kadar kesin ve net konuşabiliyorsun? Kaldı ki, bu aşının uzun vadeli dönemde zararlarını aşıyı yapanlar bile garanti edemiyor, sen bu garantiyi nasıl verebiliyorsun? 2. doz covid aşısını olursam, covidden ölmeyeceğimin garantisi var mı? Koruyuculuğundan şüphe duymuyorum ama garantisi var mı? İşte bunun garantisi nasıl yoksa, bu aşının 5 sene sonra bana zarar vermeyeceğinin garantisi de yok. Çünkü testler tamamlanmadı, AŞI ACİL ONAY İLE PİYASAYA SÜRÜLDÜ.

5- Kalp hastalığın yüksek tansiyon hastalığın şeker hastalığın varsa damar sağlığın zayıftır. (Demisşin)
Madem bunu biliyorsun, aşının olası bir yan etkisinde, pıhtı attırmayacağının garantisini de delillerle sunar mısın? Haydi bilimsel makale kaynaklarını bir de bu alanda göster bakalım kaynak olarak. Siz aşı olan herkesi bir kefeye koyarken, aşı olmayanları dışlıyorsunuz, toplum içinde ortaya atıp linç etmeye çalışıyorsunuz. Benim ikinci aşıyı olmama hakkım, yasal olarak bana tanınmış. HUKUKSAL HAKKIM VARKEN, SEN KİM OLUYORSUN DA BANA YA BİRİNCİ AŞIYI DA YAPTIRMASAYDIN YA DA İKİNCİ AŞIYI ol deme hakkını kendinde buluyorsun? Sana mı soracağım, senden mi izin alacağım? Bu cümleyi kurarken, 5 sene sonra bir çok insanda yan etkiler görülüp bir facia yaşanırsa, bunun sorumluluğunu nasıl alabiliyorsun? Aşıyı yapanlar alamıyor, kağıt imzalatıyor, senin tezin nedir?

6- Sana dünyada kabaca 3 kişiden biri kalp damar hastalıklarından ölür diyorum bana muhalefet etmek için uydurma istatistikler söylüyorsun. (Demişsin)
Ben sana kafamdan uydurma veriler ile twitter'dan gördüğüm verileri aktarmıyorum. Senin bana ispat etmeye uğraştığın kaynağı da incelersen eğer, bu kaynak içerisinde, hiçbir kalp rahatsızlığı olmadan kalp krizi neticesinde ölenler de bu gruba dahil edilmiş. Yani senin mantığın şu; kalp krizi geçirerek ölenleri de bu gruba dahil edeyim, kalp hastalığı olarak sayayım. Olaya ben aynı pencereden bakarsam eğer, bu grubun içerisine senin gibi hastalıklarla ilgili olmadan bağlantı kurabileceğim alanları ekleyeyim öyle çıkarayım istatistik?

Siz kendinizde insanların aşı olup olmamasıyla ilgili söz sahibi olma yetkisini kimden alıyorsunuz? BEN İSTERSEM 1 DOZ AŞI OLURUM İSTER 4 DOZ. BUNU YARGILAMAK SENİN HADDİNE DEĞİL. DEVLET KANUNLARI ÇERÇEVESİNDE AŞI OLMAK HÜR İRADEYE BAĞLIDIR, SİZİN NE DÜŞÜNECEĞİNİZE BAĞLI DEĞİLDİR.

Bu benim sana son cevabımdı. Bir daha birini ortaya atıp linç etme girişimini denemeden önce, böyle birine denk gelebileceğinizi unutmamanız dileğiyle.

Böyle bir yarı cahile laf yetiştirmiş olmak bile zaman kaybı.
Ama böyle konularda mesajları şahıslardan ziyade konuyu okuyan diğer insanları bilinçlendirmek için yazarım
Sana önceki mesajımda bir abi olarak aşı ol diye tavsiye vermiştim.
Hayır sen aşı olma. Sen ibret ol.
Bazı şeyleri okuyarak dinleyerek öğrenemiyorsan sana corona virüs acıtarak eğitim verir.

Bugünün en büyük sorunu kendini bir şey biliyor zanneden yarı cahil kitle.
Adama dünya sağlık örgütündan tüik ten link veriyoruz yok o istatistiklere hasta olmadığı halde kalp krizi geçirenler de dahil diyorsun.
Birader biri insana zehir vermediyse kalp damar hastalığı olmayan adam kalp krizi geçirmez.
Yani kalp hastası olmayan insanların kalp krizi geçireceklerini anlatıp komik duruma düşme.
Bir adam kalp krizi geçiriyorsa daha öncecden teşhis konulmamış olsa da kalp hastasıdır.

Buradan sonra yazdıklarımı senin gibi geri vites yapmamak için komik duruma düşen adama değil başka gençlerin zihnini bulandırama diye yazıyorum.
Sen emniyet kemeri de takma.
Neden emniyet kemeri takıyoruz? Emniyet kemeri takılı halde kazada ölen insanlar da mevcut.
Hatta bazı kazalar da emniyet kemerinin kendisi araç içinde sıkışmaya hatta ölüme sebebiyet verir.
Ama emniyet kemeri takmak zorunlu. Neden?
Çünkü genel ortalamada emniyet kemeri takılması hayatta kalma oranını yükseltir.
Arada bir kaç kişi emniyet kemerinden ölse de hiç emniyet kemeri takılmadığında ölü sayısı kat kat fazla olur.
İşte tam da bu yüzden aşılanıyoruz. Aşılar herkese %100 koruma sağlayacağı için değil.
Aşılar ölüm riskini tamamen kaldırmaz, bulaş riskini tamamen kaldırmaz, hatta milyonda 3-5 alerjik reaksiyondan ölüm de yapabilir.
Ama aşılar genel ortalamada o kadar çok hayat kurtarır ki ilacın aşının riski alınır.
Sen aşının riskini alma virüsün riskini al. Sen virüsten çekinme aşıdan çekin...

Şu tartışmayı okuyan biri senin saçma sapan bilgiler verip sonra laf cambazlığı ile su üzerine çıkmaya çalıştığını görür.
Sen utanmak yerine saldırmayı tercih ediyorsun.
Bu kafa ile devam et...