Alacağınız VDS aynı özelliklerde olsa bile paylaşımlı web hostinge göre genelde daha yüksek performans verir.
Bulunduğunuz hosting üzerinde LS Cache'i aktive edip bir gözlemlemeniz lazım, anladığım kadarıyla projeniz büyük, Cyberpanel'de yedek alma bug'ı var ve en olmadık zamanda anlıyorsunuz. (DB boş çıkıyor) Bunu bilerek karar verin.
Selamlar,
VDS almanız mantıklı olabilir ama sitenizin hit durumu, kaynak tüketimi vs bilmediğim için çok yorum yapamıyorum.
Kendimden örnek vereyim. Digitaloceandan 15$a kaliteli bir cloud sunucu aldım. Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Hız konusunda ufacık bir problem yaşamadım.
İçerisinde Cyberpanel kurdum ve tüm sitelerim bu sunucuda.
LSCache ve autoptimize ile gayet hızlı çalışıyor.
Digitalocean öneririm. Daha ucuza paketleride var. Tabi sadece 1 tane site barındıracaksınız cloud sunucu almanız çokta mantıklı olmayabilir.
Merhaba BozBaykus,
Muhtemelen paylaşımlı hosting hizmetlerinizde şunlar vardır;
- Litespeed (lscache) - ücretli
- Cloudlinux - ücretli
- Ana fizikseldeki yüksek özellikli donanımdan size atanan paylaşımlı limitli kaynak
- Optimize edilmiş sunucudan sağlanan hosting
- cPanel, Directadmin gibi ücretli panelden sağlanan host panel
- Paylaşımlı ip
VDS e geçtiğinizde ise şunlar var;
- Apache, Nginx belki reverse proxy varnish
- php-fpm, belki derlerseniz lsapi, fcgid, cgid
- Limitli paylaşımsız ram, cpu, iops (size ait)
- Optimize edilmemiş sunucu
- VDS e ait size özel ip adresi
Buradaki karşılaştırmada bana litespeed, cloudlinux gerekmiyor, vds optimizasyon konusunda bilgiliyim ve yazılımlarıma güveniyorum hepsine hakimim, en küçük performans sorununda loglara bakar analiz eder çözerim diyor iseniz VDS tercihi daha mantıklıdır. Ancak tam tersi ise paylaşımlı hosting tercihi mantıklıdır.
ve unutmayın, bazen 1 web site bile tüm sunucu kaynağını tüketebilir.
İyi çalışmalar.
Cyberpanel + openlitespeed + Litespeed cache kombinasyonu ile çok daha yüksek sonuçlar alabileceğinizi düşünüyorum.
Şahsen ben bu şekilde kullanıyorum.
Değerli bilgileriniz için hepinize sonsuz teşekkür ederim. Söylediklerinizi bir bir değerlendireceğim.
Merhaba
@BozBaykus;
Size tavsiyemiz mevcut paketinizi koruyup wprocket lisansınızı iptal etmeniz. Litespeed Cache de nasıl bir sorun yaşıyorsunuz detaylı teknik ekibimize ticket açarak danışırsanız arkadaşlarımız sorunun çözümü konusunda yardımcı olacaklardır.
İyi çalışmalar dileriz
Merhaba. Turhost kalitesinden ve teknik destek ekibinden son derece memnunum. Fakat sitemizde bulunan hız optimizasyonu ve CLS gibi sorunları Lscache ile defalarca denememize rağmen çözemedik. Dolayısı ile Wprocket ile tüm bunları çözmüş olduk. Ayrıca ilerleyen süreçlerde 2 ad. daha site barındırabiliriz. Bu ihtimali de göz önünde bulundurursak maliyeti 2-3 kat daha arttırmış olacağız.
Makul olsa sizlerden VDS kiralayacağım fakat; "
Sunucularınız gerçekten çok pahalı.."
Yine de ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.