caminci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 doz Sinovac
3 doz Biontech oldum daha çıkarsa daha da olurum beni bozmaz

Aşıların olumlu etkisini de şöyle yaşadım 4 doz aşılıyken Covid geçirdim ilk 3 gün akşamları halsizlik üşüme ateş yaşadım üşüttüm falan sandım hiç covid aklıma gelmemişti sonraki gün koku alma gidince bir test yaptirim dedim sonuç pozitif Ama 3.günden sonra gayet normaldim hızlıca toparladım koku alma falan da 3-4 gün sonra geldi. İşin ilginç tarafı birçok kişiyle temas etmeme rağmen kimseye covid de bulaştırmadım. Annem babam yaşlı insanlar onlara bulaştırsam bir ton sorun yaşarlardı aşının demek ki bulaştırıcılığı azaltıcı etkisi de net var.
Semptomları hafif yaşayıp hızlıca atlattığınız için normal covid hastasına göre çok daha az bulaşıcı oluyorsunuz zaten aşıyı bu yüzden öneriyorlar fakat gelde bunu insanlara anlat halen daha aşı olmadım ama aranızdayım diyenler var aşının amacını önce anlatsaydılar daha sonra aşı vursaydılar eminim daha çok insan aşı olurdu. Covid herkes olacak ki bu salgın bitsin önemli olan kısmı siz olduğunuzda hafif atlatıp bunu başkalarına bulaştırıp bünyesi zayıf olanların hayatlarını maf etmemek, öyle insanlar ile karşılaşıyorum ki adama değilde duvara laf anlatsan daha çok işe yarar öyle diyeyim

Ayrıca 3.doz diye bir doz yok bu doz hatırlatma dozu diye geçiyor. Bunun orjinali aşı türlerine göre değişsede 2 dozdur. Daha sonra vurduğunuz tüm dozlar hatırlatma dozu diye geçer ama bunu insanımıza anlatmadıkları için toplumda kaç doz daha vuracaz bitmek bilmiyor gibi bir algı oluşuyor buda insanları aşıdan soğutuyor maalesef