1 Biontech oldum, ikinci konusunda tereddüt yaşıyorum. Biontech'in 2. dozundan korkuyorum açıkçası. Bu aşıda en büyük şikayetler hep 2. dozdan sonra geldi. Aşı karşıtı biri değilim ama neden 2. dozdan sonra bu kadar şikayet oluştu onu tam anlayamıyorum ve bu durumda korkuya neden oluyor.
2. dozu olmayacaksan keşke birincisini de olmasaydın.
Dünyada aşı isteyip ulaşamayan milyonlarca insan varken bu çok bilinçliymiş gibi sorgulamalar bana şımarıkça geliyor.
Bebekken sana bir sürü aşı yaptılar.
Ve muhtemelen bu aşıların bir çoğundan sonra ateşlendin ve annen sabaha kadar başında ateşini düşürmeye uğraştı.
Şimdi devlet sana bedava aşı hakkı veriyor ve sen aşının en doğal etkilerini şikayet diye tanımlayıp aşıdan kaçıyorsun.
Aşı vücuduna sahte bir enfeksiyon yaşatarak hedeflenen hastaloığa karşı bağışıklık yaratmaya çalışır.
Bu esnada vücudun kendini enfeksiyon halinde sanması ve reaksiyon göstermesini tehlikeli bir şeymiş gibi anlatıyorlar.
Corona'dan 2 hafta yatak döşek yatmamak, nefes alamayıp solunum desteğine ihtiyaç duymamak için aşılanıp 1-2 gün aşı yüzünden hastalanmak gerekiyor.
Ben 3. dozumu oldum, 3 dozda da ne ateş, ne ağrı, ne halsizlik hiç bir şey hissetmedim.
Hatta o kadar hiç bir şey hissetmedim ki acaba aşı işe yaraadı mı diye antikor testi yaptırdım antikorlarım yüksek çıktı.
Yani aşının 2. dozu hangi tarihte yapılmalıysa yaptır.
Son sözüm aşının neden 2. dozunun daha çok şikayet yarattığını neden anlamaya çalışıyorsun? Sen aspirin içtiğinde başının ağrısını hangi mekanizma ile kestiğini biliyor musun? Aşının neden 2. dozda daha çok reaksiyon yarattığını öğrenmek istiyorsan tıp eğitimi almalısın değerli hocam.
Bugüne kadar kullandığın hangi ilacın etki mekanizmasını bu aşı kadar merak ettin ki?
Aşının yan etki yapması, ateş, ağrı, halsizlik çok iyi bir şey.
Bu aşının işe yaradığının ve vücudun savunma için bağışıklık oluşturduğunun kanıtıdır.
Yoksa benim gibi sivrisinek sokmasından hafif şekilde atlatırsan aşılanmayı, sonra para verip antikor testi yaptırman gerekiyor.