Kardeşim belki param var kriptoda daha da güzel kazanıyorum. Kredi çekip nasıl ev alıp değerlenince satıyorsam. Gider kriptoda alır değerlenince satar kar elde ederim. Ettiğim kar senin verdiğin faizden de, ülke içindeki manipüle edilen dövizden de, başka herhangi bir şeyden iyiyse ve hatta kredi ödeme tutarıma eş bile olsa. Bu riski ben alıyorum. Benim ödeyemediğim borcu ben sana garanti veriyorum diyen yok. Dövizde olduğu gibi zararını ben karşılıyorum diyen yok. Kardan pay alırken alması kolay. Zararımı karşılamıyorsan buna ben karar verir istediğim gibi de harcarım.
Ha ihtiyaç kredisi oranıyla mı yapılsın o tartışılır yatırım kredisi çıkarsınlar ona da ayrı bi oran versinler ama böyle bir karışma olamaz olmamalıdır.
Kredi sadece bir yokluktan dolayı çekilmez. Aksine hiç bir zaman nakit ile büyünmez borçlanma ile büyünür. Çünkü paramız 500 yılda geçse bir önceki yıla göre kat kat değer kaybediyor. Ödediğim borç miktarı azalıyorsa neden nakitle büyüyeyim? Bunun sorumlusu ben değilim. Borçlandığım parayı da istediğim şekilde kullanırım. Mantıksız yani bu şekilde bir uygulama hem mantıksız hem usul dışı hem insanlık dışı her şeyin dışında bir uygulama yani bu. Ya buna uygun emlak-taşıt gibi bir kredi sistemi çıkar ya da karışma.