neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1,5 yıldır aynı evde oturuyorum. 6 7 defa elektrik kesildi. 2 kere bulaşık makinesinin anakartı yandı. Topraklama yoksa sizinki de yanmış olabilir maalesef
cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Statik olmuştur, statiği boşalt düzelir.
AlperOzkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hiç tepki yoksa muhtemelen power supply yanmıs olabilir
cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 70 80 liraya prizin üzerine takıyorsun bulaşık ve çamaşır makinasını da ona bağlıyorsun kesilmelerde cihazı koruyor, ondan alın kurtulun.
DenZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
her kabloyu çıkartıp bilgisayarın açma kapama tuşuna 10-20 kez bastıktan sonra aynı işlemi bios pilini çıkarıp tekrardan yap. Büyük ihtimal sonrasında çalışacaktır. Geçen aylarda benimde başıma geldi bu şekilde çözdüm
Söylediğiniz yöntem ile çözdüm hocam teşekkürler.

umityildrim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgisayar açıkken elektriğin gelmesi cihaza zarar verebiliyor.
TPKmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elektirik gittiği zaman önemli şeylerin fişi çekin en garantili yöntem
mcatakcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 kez bilgisayarımın anakartı 3-4 kez modemim yandı bu şekilde.
geçmiş olsun hocam
neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet üçüncü de yanmasın diye alıp takmıştım. Şahan'ın skeci gibi oldu bizim makine de. Servis geliyor başka makine sanıyorum yine sizin makine yine aynı sorun dedi. Akım önleyici alın artık diyor Allah'tan 3 senelik garantisi var.

https://m.youtube.com/watch?v=A7oAJ_CGgZc
BilWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
PSU'da 5V ve 12V olmak üzere iki çıkış var. USB çalışıyorsa 5 V kısmı sağlamdır ama 12V kısmı bozulmuş olabilir. %90 PSU arızası. Voltmetreniz varsa ölçebilirsiniz. Kırmızı kablo 5, sarı 12 V.
aksaraymalakli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
akım korumalı priz diye aratırsanız alabilirsiniz
KaanKaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Power söküp kısa devre taktiği ile deneyebilirsiniz ilgili yöntemin videosu aşağıda

https://youtu.be/h2rU6LpJKYQ
KaanKaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun hocam
SEOBuyuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sürekli elektrikler kesiliyor. Haftada 1 - 2 defa kesildiği oluyor. hiç bilgisayarım yanmadı. korumalı veya topraklama prizde kullanmıyorum. Geçmiş olsun ancak büyük ihtimalle yanmamıştırstatik elektrik olabilir bir demiri veya elinizi değdirerek elektriği alın.
isocan0134 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benimde o şekilde anakart yanmıştı arkadaşın biri önerdi AKIM KORUMALI PRİZ

Akşam tüm ihtimalleri denemiştim ama BİOS pilini bulamamıştım. Bilgisayarcıya gitmeden tüm parçaları söktüm ekran kartının altına saklanmış Çıkarıp takınca BİOS sıfırlandı. Ve açabildim. Bundan sonra ne olur, ne olmaz diye akım korumalı bir priz almak şart oldu. Yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkürler.