promakale adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende aynı sektördeyim 2020 de başladım. Aslında bir çok yemek tarifi sitesi mevcut ancak içerik olarak hepsi birbirinden kopyalanmış makalelerle dolu çünkü bir çok kişi araştırdığım kadarıyla botla içerik çekip spin yaparak yayınlıyor. Eskiden ev hanımları blogspot üzerinden tariflerini koyardı. Sektör sonradan youtube pazarına geçince ev hanımları da blogspot işlerini bırakıp video yayınlamaya geçtiler. Bu yüzden sorgu sıralamalarında bir çok tarifte seo olarak yükselmek için video içerikte koymak gerekiyor. Ben henüz başlamadım strateji olarak semruhsdan analiz yaparak kolay ve uzun kelimeler üzerinden gidiyorum. Sektörün lideri ve diğer pay alan siteler zaten tanınmış ve sermaye bazında güçlü siteler olduğu için belli bir zamana ve otoriteye yaymadan pay alması zor bir sektör. Sitenize tavsiye hocam bence görseller daha küçük boyutlarda göz yormayacak şekilde olabilir ya da tema değişikliğine gidebilirsiniz. Bu şekilde açılışı hem reklam hem de büyük görseller boğucu bir açılış karşılıyor ve rahatsız ediyor. Yemek tarifi şemasını ekle o yönden bir sıkıntı yok. Spam skorunu düşürüp belki otorite arttırmaya giderseniz daha çok yükselebilirsiniz. Çünkü dediğiniz gibi tarif sayınız 3000 bin ise ve organikse otorite puanı nedense düşük geldi bana umarım faydam dokunur başarılar diliyorum.
çok teşekkürler ilgin alakan için. Uygun bir ücrete bu seo veya backlink işini tertemiz yapacak birilerine ihtiyacım var bilen arkadaşlar yönlendirsin lütfen. Ama yaptıkları işte garanti verebilecek ekip lazım.