sen seçeneğin yanında bir sürü şey söylemişsin kardeş!
yok magandamısın yok doktora git yok psikoloğa git . Ben kendi imkanımla ne akustik çözümü yapıcam ? Ne doktoruna gidicem _?
Fikrini söyler geçersin benim çok şükür doktorluk bir işim yok . Magandalıkla hiç işim olmaz ki olsaydı durum bu şekilde olmazdı.
Ama boş boş yorum yapıpta kitap okudum magandamısın psikoloğa git demenin bir anlamı yok.
İnsan gibi konuşup çözüm sunanlar için sordum ben o seçenekleri.
konudaki bazı mesajları okurken sinirlerim bozuldu yazmışsın ne sinirini bozuldu neye sinirin bozuldu onu anlamadım ?
cocuk sesiyle cinnet gecirip elinden kaza çıkabileceğini söylemişsin, buna istinaden doktora git dedim. doktora gitmek ayip birsey degil, burada inan bir kotuleme de yok, ofke problemi nedeniyle, panik atak nedeniyle ailemde terapi gorenler var. bu tur konularda elinizden kaza cikacak!! kadar ofkeleniyorsan kendine de ailene de zarar verecek seyler yaparsin. sonucta bu malesef bir vucut kimyasi bozukluğu, karakterinle vicdaninla aile egitiminle ahlakinla hic alakasi olmayan seyler yaptirabilir. kötü birsey demedim, oyle anlaşılıdiyssa da en azindan kotu niyetle demedim zira konunda kendinle verdigin mücadeleye, sabrina vs. değinmişsin. bu zaten esas niyetini belli ediyor. ama ofke kontrolu o sabri asacaksa, terapi gormen gerekiyor demektir.
kitap olayini da neden anlattigimi soyledim. biz de cocuk buyuttuk demissin. her cocuk ayni olmuyor. referans gostermen yanlis. benim kizimla pek cok akrani arasinda hareket ve huysuzluk anlamında daglar kadar fark var. dedim ya parkta surekli ozur dileriz modundayiz insanlardan. her cocukla kavga ediyor oyuncaklar icin, bazi geceler sebepsiz ciglik cigliga uyaniyor eminim ki pek cok komsuyu da uyandiriyordur, bu konuda empati onemli, ama biz de cocuk buyuttuk dediğin an empati bitiyor.
sinirimi bozan sey, içerisinde cocuk olan bir konuda, tas üstünde tas birakmam gibilerinden ve evet magandaca yorumlar yapilmasi bu konuya.
ben 2 yil boyunca her gun bagir cagir tekme tokat kavga eden yeni evli ciftin altinda oturdum. gece uykudan uyanirdik seslerine. kac defa polis geldi hatırlamıyorum, kac defa büyük komşular gidip ayirdi konustu hatirlamjyorum. gercekten cekilmezdi.
onlar tasindi kurtulduk derken susmak bilmeyen bebegi olan aile geldi, her hafta en az 1 2 gece bebegin sesine uyanirdik.
yani cok nadir bir durum degil bu gürültü olayi, kiminin hastası var kiminin akil hastasi var. herkesin binbir turlu hali var.
ama dedigim gibi magdur tarafinda (burada siz) kendince mesajimda saydigim gibi tahammül edemeyecegi pek cok fiziki ya da zihni gerekceleri olabilir. kendisi veya ailesi cekilemeyecek duzeyde etkileniyor olabilir. cozum bulunamıyorsa bir anlık sinirle daha buyuk olaylar yaratmaktansa tasinmak daha iyi, bunu anlatmaya calistim.