Cebinde olan son beş lirasını eşine bırakıp intihar edebilecek seviyeye gelen adamın asıl sorumlusu bu tip insanlar işte.. Bu tip insanlar yüzünden gerçek ihtiyaç sahipleri yardım isteyemiyor isteseler bile bu tür yüzü kızarmayan insanlarla aynı kefeye konup terslendikleri için gururları kırılıyor...
Öyle bir noktaya getiriyorlar ki işi 1-3 yaş arası masum bebeleri soğukta çıplak ayak dolaştırabiliyorlar..
Ben de bir defa kanmıştım, Akşam 10 civarı eve dönerken önünde kırık bir tartıyla oturmuş ağlayan bir çocuğu gördüm..
Cebimdeki son 50 lirayı da çıkarıp çocuga vermiştim al git eve yeni tartı alırsın diye.. Sonra aynı çocuğu yine aynı tartıyla farklı noktalarda görünce dank etmişti ama yapacak bir şey yoktu. Hatta bu teknik tutunca farklı farklı çocuklar üzerinde de denendi de Koskoca Batman Emniyet Müdürü genel bir duyuru yapmak zorunda kalmıştı ve halk broşürlerle uyarılmıştı.. Halbuki tutacan çocuğun Ailesinin kulağından atacan hapse ya da okkalı bir para cezası.. Ee tabii dışarıdan gelen falan bilmez yine de çok gördüm çocuğa para vereni. Halen devam ediyorlar. Dün bile gördüm. Ne diyeyim Allah ıslah etsin..
İlgili uyarı;
https://www.batmancagdas.com/gundem/...su-h76945.html
evet hocam tartı başında kitap okuyan çocuklar bile oluyordu bir aralar. sürekli taktik değiştiriyorlar işte