İşin aslı Meta olayını bende tam anlamadım. Sistemin ne olduğunu nasıl çalıştığını, insanların neden arsa aldığını anlıyorum onda sorun yok.

Ama bunu bitcoin ile kıyaslamak saçma olur düşüncesindeyim. Bu daha çok jenerik bir domaine yatırım yapmak gibi görüyorum.

Ben oyun.com 'u aldım başkalarıda oyun.net, oyun.org, oyun.co, oyun.com.tr, oyun.uk vb domainler aldı. Burada en değerlisi tabiki .com uzantısı çünkü bütün dünya benimsemiş.

Sanal Dünyalar'da domain uzantısı gibi bir çok seçenek var. Önemli olan bütün dünya hangi sanal dünya'yı kabul edecek. Doğru sanal dünya'ya yatırım yaparsanız elbette kazanırsınız. İnstagram ilk çıktığında jenerik kullanıcı adlarını toplayanlar zamanı gelince bu kullanıcı adlarını güzel paralara sattılar. Bazıları yatırım için aldı bazıları o kullanıcı adını bir ticari hesaba çevirdi.

Arsalar'da böyle olacaktır.

Ama tekrar söylüyorum bunu bitcoin ile kıyaslamak doğru olmayacaktır. Bitcoin sadece finansal bir araç, yani elinde tuttuğun Bitcoin yapılan işlemler sonucunda düşebiliyor veya yükselebiliyor. Bu finansal bir yatırım. Bitcoin neredeyse her yerde kullanılmaya başlanan ve borsalar aracılığı ile piyasada saniyelerle ile nakite çevirebileceğiniz bir yatırım.

Sanal Dünya'lardaki arsalar jenerik domain veya kullanıcı adları gibi. Elinizde tuttuğunuz sürece bir anlamı yok ancak doğru alıcıyı bulursanız ve alan alıcı bunu ticari bir faliyete çevirebilirse kazanır.

Alın size fikir, Bugün nasıl bitcoin borsaları varsa ilerde Meta Borsalarıda olabilir. Bu alana yatırım yapın.