Merhabalar, Evli ve iki çocuk babasıyım. Yaşım 37. Kirada oturuyorum. Lisans maliye mezunuyum ama atama olmadı maalesef. Uzun süren bir işsizlik döneminin ardından 1 sene önce iş bulduk iyi kötü kıt kanaat idare ediyoruz derken resmen felaketler üst üste geldi ve sıkıntılar başladı. Aldíğım her zam haberinde başımdan kaynar sular dökülüyor adeta ve çözüm yolları arıyorum.

Güncel durum şu şekilde;

Kazandığım aylık ücret 2300 iken 3000 TL oldu..

Giderler;

Kira 600 TL iken 1000 TL oldu.

Faturalar ( Doğalgaz, Elektrik, su, telefon ) 500 TL iken 900 TL oldu.

Mutfak; 400 TL iken 1000 TL oldu.

Bebek bezi; Aylık 150 TL iken 350 TL oldu.

Giyim; Dolap ve letgo gibi uygulamalardan alındığı için yok denecek kadar az aylık 100-150..

Velhasıl kelam, eskiden ki eskiden dediğim 3-4 ay önce toplam giderler 1700-2000 arası iken aldığım 2300 ile İki uç kuruş birikiyordu,birikim demeyelim de hesapta olmayan hastane ya da ek masraf gibi sorunlar çıktığında halledebiliyorduk.

Şimdi ise 3000 TL alacam ama bir bakıyorum giderler 3500- 4000 e yaklaşmış bile. Özellikle son 3-4 aydır ekside ve borçtayız

Özellikle evli, kirada oturan tecrübeli arkadaşlardan bu şartlarda hayatta kalma tavsiyelerini dinlemek isterim.. Muhtemelen gelir artırma ve ek iş gibi tavsiyeler olacak ki bence de en mantıklısí geliri artırmak ama o şu an mümkün gorünmüyor zira iki iş yapıyorum zaten, Editörlük artı bir firmada komisyonla satış. Sermaye olmadığı ve birikmediği için ürün al - sat gibi işleri de yapamıyorum.

Sorum şu; Bu tabloda nereden kısabiliriz. Giyimi kıstık, sosyal hayat zaten yok, kiraya müdahale şansı sıfır, faturalar müdahale şansı yok, mutfak biraz kısılabilir mi diyorum ama Günde 3 kuru ekmek bile yense günde 12 liradan ayda 360 ediyor.. Var mı bu zorlu doğa ve yaşam şartlarında geçinebilme tekniği verecek olan arkadaş )