İlgimi çekti, yazmak istedim.

Akıl vermek gibi anlamayın, işinizi kolaylaştırması açısından yazıyorum.
Jaws tabloları, renkleri falan da okuyabiliyor genellikle.

Insert + f kısayolunu kullanabilir mesela.
Ya da Settings Center'dan Excel ile ilgili seçenekleri değiştirebilir.
Benimki İngilizce ve 2018.
2021 sürümü daha gelişmiş özelliklere sahiptir diye umuyorum, eski sürüm kullanıyorsa erişilebilirlik açısından bazı alanlarda zorlanması normal.
Yine NVDA bu konuda daha erişilebilir.
Jaws tabloları, renkleri falan da okuyabiliyormuş evet ama bu belirttiğim sistem daha sade ve daha pratik olurmuş onun için. Microsoft Excel sanırım tam erişilebilir değil, yani tarih yaklaştıkça rengi belirginleşiyor vs. ancak bu yazdıracağım sistem kadar verimli değil; görselliğe dayalı. İşi gereği günlük çok sayıda not alması gerektiğinden böyle bir şey düşündük. Kullandığı program versiyonu; Jaws 17.0.2211.
Teşekkürler.
bu iş ile ilgilenebilirim hocam yarın elimdeki işi teslim ettiğimde size dönüş sağlamaya çalışacağım eğer hala ihtiyacınız devam ediyorsa.
Merhabalar ben ege bilgisayar programcılığı 2. sınıf öğrencisiyim.Daha öncesinden görme engellilerin daha iyi arayüz tasarımı ve erişilebilirlik dediğimiz kavramı araştırmakta ve örnekler yapmaktaydım.PHP diline ve Mysql database ine hakimim pm aracılığıyla ulaşırsanız sevinirim
Arkadaşlar konuya ilginiz için teşekkür ederim. Ancak forum içi referansları, yazılım konusunda ticaret puanları bulunan bir arkadaşla çalışacağım.
PM ile gelen tekliflerden uygun olanlara dönüşler yapıldı. Konu günceldir.