Bugün 18 Yaşıma girdim bu foruma 16 yaşında üye oldum. Burada çok iyi insanlar, abiler ile tanıştım. Bana iş öğreten yol gösteren İzmir buluşmasında yardımını esirgemeyen ve ufkumu açan herkese teşekkür ederim.
18 yaş konuları hep ilgimi çekmiştir. Bu konular altında genelde girdiğimizde birşey olmayacağını iddia eden kişileri görürüz hep karşı çıkardım. Şuan belki Avrupalı bir genç gibi imkanlara sahip değilim belki ama bende kendi çapımda bazı hayallerime kavuştum.
18 olmadan 2 dil öğrendim ve genel seviyeye getirdim. Almanca ve İngilizce. Almanca bilgimi halen geliştiriyorum amacim Almanya'da informatik lisansi yapmak ve üniversite sınavında düzgün bir not almak.
Yaz tatilinde şehir anlamında çok yeri gezmedim malum YKS. Dil kısmını kısmen hallettigim için yurtdışına ilk gezimi 15 tatilde yapmak istiyordum ancak Euro artışı malum suya düşürdü. Yinede ben ümidimi kesmeden ileri bakmaya ve kendimi geliştirmeye devam edeceğim.
18 olduktan sonra yapılmasını önerdiğiniz şeyler var ise bekliyorum
Hayal kurmak bile zor bu devirde yinede pes etmek gelmiyor içimden...
Mutlaka düzenli ödemelerine dikkat et, aksi taktirde benim gibi borç içerisinde yüzersin
Kendine ait kredi kartı ve banka hesabı. Düzenli ödemeler kredi puanı toplamak. İlerde ev , araç vs. gibi satın alacağınız eşyalarda illaki kredi kullanma ihtiyacı duyabilirsiniz. Güzel bir kredi puanına sahip olursanız bankalar sizi çok sever