giaxart adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düşüncelerinize saygı duyuyorum. Aslında bir yönden sizin bahsettiğiniz bir durumda söz konusu olabilir. Fakat bir çok bilimsel veri var, diyelimki bu verileri de bizi yaklaşan bir felaket olduğuna inandırmaya çalışıyor. Fakat bahsettiğim örneklerdeki gibi dünyanın her yıl daha da çok ısınması bana çok normal gelmiyor. Çünkü doğanın kanunlarına göre kış mevsiminde kar yağar ve ben son 3 yıldır doğru düzgün kar yağdığını görmedim. Açıkçası bu beni korkutuyor.
Tamamen bakış açısı ve inanç meselesi, bu dünyada kontrol edilemeyen bir şey olduğunu düşünmüyorum, bilim, tıp, sanayi, teknoloji, eğitim. Herkesin bir çobanı vardır. Bugün WHO diye bir şey var, ülkende kafana göre sağlık alanında çalışmana izin vermiyor, hem seni kontrol ediyor, hemde sana instructions veriyor. O halde WHO'yu elinde tutan sağlığı elinde tutar misal. Örneğin PCR testinin yapıldığı cihazın kaç tur dönmesi gerektiğine kim neye göre karar veriyor? Döngü sayısı değiştikçe sonuç değiştiği biliniyor...
Isınma konusuna geldiğimizde ise, dedim ya önemli olan hemşirenin yaptıkları.
Benim inanmadığım şey dünyada insanların(normal olan) veya dünyanın kendisinin döngüsünün bozulduğu.
Ama inandığım şey, bir şeylerin bozulduğuna inandırmak için dünyada değişiklik yapabilecek olmaları.
Isıyla oynamak en basiti bana kalırsa.
Mesela buzullar konusu buna bir örnek, buzullar eridi içinden milattan kalma virüs çıktı canlı kalmış öldünüz bittiniz dedikleri ve suçu 'küresel ısınma'ya attıkları zaman kimse virüsün bir laboratuardan yayıldığına inanmayacak, herkes 'bilim adamlarının' dediklerine inanacak.
Şuan bile Corona'nın laboratuar ürünü olduğu kimsenin gözüne yansıtılmıyor ama nerdeyse kimse yarasadan pazardan çıktığına inanmıyor. Artık herkes neredeyse ikna oldu sentetik olduğuna artık ama kimse suçlusunu aramıyor. Yarın bu tarz küresel ısınma sebepli bir olay olduğunda herkes önce küresel ısınmayı sebep görecek, üzerinden 3-5 sene geçince kimse küresel ısınmadan olduğuna inanmayacak ama kimse asıl sorumlu kim diye sormak istemeyecek uğraşmaya değmeyecek.

Yani özetle demek istediğim, küresel ısınmaya inanmıyorum, bu tarz gök taşı değeyecek, magma yukarı çıkacak tarzı şeylere inanmıyorum ama bunları lanse eden insanların bunların gerçekliğine inandırmak için bir şeyler yapacaklarına ve bunun sonuçları olacağına inanıyorum. O yüzden ben suçu insanlarda yada dünyada bulmuyorum, biz kirlettik biz batırdık yada dünyanın kapasitesi bu kadarmış, haşa Allah dünyayı bozuk yaratmış demiyorum, aksine birileri bir şeyler yaparak bizim böyle düşünmemizi istiyor diye böyle düşündürenlere kızıyorum.