OznKya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olaya ne olarak şahit olduğunuzu bilmemde 6 yıllık askerlik geçmişime dayanarak söylüyorumki.
Bu olaya verecekleri cevap usulsüz müracattır.
Anlattığım olayda gerek somut delil , gereksede ifadeler mevcuttur.
Tekrar söylüyorum 6 yıllık askerlik geçmişime dayanarak söylediklerimin arkasındayım.
Hocam 6 yıllık askerseniz şunu söyleyeyim daha anlaşılır olur. Kurmay Başkanı'na bağlı olarak tüm tugayın RDM faaliyetlerinin koordinatörlüğünü yürüttüm. Birçok bu tür vaka gördüm. Askere kimse usulsüz müracaat nedeniyle bir yaptırım uygulayamaz ve dava açamaz, açsa da bir işe yaramaz saçmalık olur.

Evet 1-2-3 sırayla amirlerine durumu intikal ettirerek çözümü hiyerarşik yapı içerisinde çözmeye çalışmazsa usülsüz müracaat olur. Ancak Cimer'e başvurusunda kimse bu usule mutabık kalmadığı için işlem yapamaz. Bir problem varsa zaten disiplin için askeri işlem başlatmalı (ki bunu da yapamazlar da) ama usulsüzlük adı altında dava açmalarına hakları bile yok. Savcı güler adama

Ama ifadelerinizde kesin hüküm beyan eden (maruz kaldığınız problemi beyan değil) ve kanıtlamanıza imkan olmayan ithamlar varsa ondan cesaret alarak dediğiniz gibi bir sürece başvurmuş olabilirler. Ama cimer dışında başka platformlarda bu ithamlarınız yoksa (hakaret ve sair gibi saldırılar hariçtir bu konudan) o bile mantıksız bir hukuki talep olur.

Yani bir olay nedeniyle genel cimerin işe yaramadığını aksine başına iş açabileceğini söylemek çok doğru olmaz. Çünkü cimerin ne kadar etkili bir denetim sistemi oluşturduğunu çok kez şahit oldum. Başçavuşların "bunları döverdik ama cimer diye birşey bela ettiler başımıza, yoksa bunları nasıl adam edeceğimizi çok iyi biliriz biz" dediklerini defaatle duydum.