muratback adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet dedigin gibi biliyorum bu evden çıkınca 2.000 ₺ aşağı daire bulamayacagim. Şikayet konusuna gelince yasal olarak %17,71 oranında zam oranı vardı o açıdan çıkınca şikayet etme fikri mantıklı geldi, neden diye düşünürsen çünkü ben bı anda o 400₺ için daha çok düşüneceğim. Sen bir işyeri sahibi olsan asgari ücret dışında maaş alan çalışanına%40 zam yapabilirmiydin ? Ev sahibi tarafından düşünmediğimi dusunebilirsin fakat ben onu da düşünüyorum 5 yıldır evindeyim hiç bir kez zam için aramadı hatta bu seferde konuşmaya çekindiği için herhalde yeğeni aradı , sence bu doğru bir davranış mi ? 1.350₺ kabul etmiş neden 1.400₺ dedin peki dersin belki çünkü ilk baş 2.gorusmede telefonda onlar aslında 1.500 ₺ istiyor ben 1.400₺ denedim dedi şimdi tekrar 50₺ için arkamı dönüp düşünmek istemedim.
Öncelikle 5 yılı tamamladınız mı? Yoksa 5. yıla mı giriyorsunuz. O kadar mesaj içerisinde sadece 1 kişi yazmış. Ben de yazayım.

Eğer 5. yıl bitirip 6. yıla girdiyseniz hiç şikayet etmeyin çünkü yasalar bu konuda açık. Kiracının 5 yılı dolduğunda eğer kira bedeli düşük kalıyorsa ev sahibi bu konuda kira değerlemesi isteyebilir. Davalık olursanız da bilirkişi sarı siteden muhitteki benzer kiraları araştırıp ortalama bir kira söyler. Eğer muhitinizde kiralar bu rakamların üzerine çok çıktıysa zararlı olan siz olursunuz. Hem dava masrafları hem de dava sonuçlandığında aradaki farkın faizini ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Bu nedenle 5 yıl dolduysa yapacağınız en güzel şey ev sahibi ile konuşarak çözmeye çalışmaktır. Eğer dolmadıysa 12 aylık ortalama kira artışı bedeli üzerinden gitmek olmalıdır.