digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Görüyor. Ev sahibinin maliyeye beyan edip o 1400 liradan da gelir vergisi ödüyor. 9500 liraya kadar istisnaya girer. 7300 liranın vergisini öder. Sen ödemeyi yaparken açıklama kira bedeli yazıyorsundur inşallah.

Benim için kira faizden büyük ve zararlı bir konudur. Bence devlet yüzbinlerce 2+1 prefabrik konteyner ev yapmalı ve ihtiyaç sahiplerine vermelidir. İnsanlar hayatlar boyunca 2 ev parasını kiraya verip sonunda hiç bir şeyin sahibi olamıyorlar.

Bu müteahhitleri çok seven iktidar ile olmaz bunlar din diyanet diye faize takmış durumdalar. Ben de kiraya takmış durumdayım. İnsanlar borç alarak faiz ödemek zorunda değiller ama insanlar barınmak zorundalar ev kiralamak zorundalar.

Bence şehirlerin bazı bölümlerinde küçük prefabrik konteyner kentler kurulmalı. Dar gelirliler burada maaşlarından SGK primi gibi kesilecek bir katkı primi ile bedava oturmalı. 10 sene primini tamamlayana da şehrin başka bir bölümünde doğru düzgün 3+1 apartman dairesi verilmeli. Çok çocuklu dar gelirli evsiz çiftlere öncelik verilmeli.

Kendi evinde oturamayan insanların birikim yapması, tasarruf yapması, hayat standartlarını yükseltmesi, katma değer üretecek faaliyetlere girmesi hiç mümkün değil.

Bahsettiğim sistem rantı da azaltır, fahiş kiraları önler. İsteyen ve parası olan özel sektörün lüks evlerinde kalabilir. Ama ev alıp kiraya verip faizden beter para kazanma devri biter.
Öncelikle kira ödemesi yaparken açıklamayı boş birakiyorum fakat banka sorduğu bir bölüm varya onu kira ödemesi olarak seçiyorum tabiki.illaki aciklamayada kira odemesi dememe gerek varmı ?

Anlattığiniz konu ile alakalı olarakta bu seferde tam ayrım olmayacak mı? Aslında şuanda da var bu durum.. TOKİ konutlarinda olan durum gibi