muratback adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazı konularda haklısın fakat %36 ile %40 arasında pek bir fark olmayacağı için onun vurgusunu yaparken ilk baş 1.350₺ dedim konuşmaya devam ederken ise tamam dedim 1.400₺ kabul ediyorum. Çünkü zaten 50₺ için o beni dinlemedi kendi bildiğine buyruk öyle yapti.

Peki herseyi geçtim bu dünya fani dünya ilerisini kimse düşünmüyor zanledersem ev sahipleri için evet o kirayı 400₺ arttırdin peki rahat yemek, helal mi olacak ? Çünkü bende isciyim bi anlamda (lafım size değil sakın yalnış anlamayın)
Değerli hocam sizi çok iyi anlıyorum.
Canınız yanıyor ve bu daha başlangıç seneye de %50-60 kira artışı ile karşılaşma ihtimaliniz yüksek.

Ama siz suçun ev sahibinzide olduğunu bu adamın vicdansız olduğunu düşünüyorsunuz.
Oysa ev sahibi de aynı sizin gibi mağdurdur.

Adam geçen sene 1000 liraya arabasına 3 depo akaryakıt alabilirken bu sene 1400 liraya 3 depo akaryakıt alamayacak.
Geçen sene 1000 liralık bir aylık kira belki bütün senelik elektrik faturasını karşılarken bu sene 1400 liralık 3 kira elektrik faturasına gidecek.

Yani o para helal mi olacak? Rahat yiyebilecek mi diyorsun ya?
Aynı senin gibi o da mağdur. O da akaryakıt alırken, elektrik alırken, peynir alırken, ekmek alırken senden aldığı kira farkından fazlasını ödeyecek.
Yani sadece sen fakirleşmiyorsun ev sahibin de fakirleşiyor.
Üstelik adam bu zaman kadar 100 er lira arttırmış zaten problem çıkarmamış.
Bugün ekonomik gerçeklere uygun hareket ettiği için sen verdiğin paranın haram olacağını düşünüyorsun.

Enflasyon dolaylı bir vergilendirme şeklidir.
İnternette ENFLASYON VERGİSİ nedir diye bir araştırmanı öneririm.
Senin verdiğin para ev sahibinin cebine girdiği gibi çıkacak hatta daha fazlası da çıkacak.
Çünkü bu ödediğin fazladan 400 lira ev sahibine değil enflasyon yaratan politikaları uygulayanlara verdiğin dolaylı bir vergidir.

Allah yardım etsin değerli kardeşim.