Açlık sefalet gelecek belirsizliği az kazanç haksız kazanç birilerine peşkeş çekilme daha arttırabilirim. Birilerinin adamı olmak değil kişinin kendisinin adam gibi adam olması. Birilerini savunanları görüyorum artik ağzını bıçak açmıyor o konularda kendilerini gömüyorlar. Ama mevzumuz kişinin kendisinde bitiyor. 3-5 kuruş ucuza ya da pahalıya yapanı değil en az 3 kişiye sorarak bir iş ya da hizmet almamız gerekiyor. Çünkü önceden böyle olurmuş. Şuan insanlar günü kurtaralim. 5-6 ekmek parası bulalım diye kendini bitirdi. Çünkü ne iş yaparsan yap merdiven altında yarı yarıya daha ucuzu var. Ticaret yapmak zor fakat imkansız değil ona göre insanlarla ticaret yapmak lazım. Ufak hesap yapmazdım. Son 2 ayda ufak hesapta yapmaya başladım. Basit giderlerden aydan elime 3000-4000 TL kalmaya başladı. İş yeri genel giderlerini gözden geçirmemle. Artık dostluk devri bitti ticarette. Ben parasını veriyorsam adam gibi hizmet alırım. Ucuz etin yahnisi gibi bir şey pahalı olunca iyi olcak diye kaide yok. Her tuzum var diyene salataligim var diye kosmamak lazım.