erhanc61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Katılıyorum size bazen bakıyorum 10.000 60.000 backlinkler alıyorlar siteyi ucuracak olan seo satan firmalar insanlara daha çok zarar veriyor. Siteler resmen spama düşüyor. Bir backlink programı satın aldım sırf denemek için kullanmak için değil aldım ve 5 tane siteye sitemi ekledim sitem toxic spam skoru verdi... Link cıkışları haddini aşmış durumda siteler. Profesyonel seo uzmanından eğitim aldım düşündüm ki beni öğrettiği gibi '' herşey Manuel '' Urlsi yüksek link cıkışı az olan sitelerden backlink al demişti bana '' Dediğini yaptım google botları 2 3 günde bir ziyaret ettiler siteyi. Ahrefs değerleri arttı 3 yıllık sitemin gücünü gecti neredeyse.. Kaliteli backlink o kadar çok değerlidir ki... Mart ayında hazırlamakta oldugum backlink listesini ücretli bir şekilde hizmete sunacam allah nasip ederse.
O tür programların yasaklanması daha doğru. Hatta mümkünse SEO firmalarının bu forumda konu açabilmesi için kendi sitelerinin belirli bir noktada olması şartı aranmalı. Tabi bunlar çok zor şeyler fakat tam anlamıyla bilgi sahibi olmayan kişilere bu tür programlar ya da sektöre tam hakim olmayıp hizmet veren zararlı yöntem kullanan kişiler bayağı zarar verebiliyor.