Hocam çok haklı bir isyan. Ben de bu yaşadıklarınızın benzerlerine aktif bir günümde sık sık rastlıyorum. Aktif gün ne demek anlamına geliyor açıklayayım. Dışarıya çıkıp devlet dairesinde, bankada, bakkalda çakkalda, mağazada, sanayide, ustalarla işim olduğu zamandır.
Ülkemizde çok ciddi yozlaşma sorunları var. Bu yozlaşma tabandan tavana gidiyor. Yani tabanda yer alan esnaf bozuksa, bu bozukluk devlete kadar gider. "İnsanlar layık olduğu gibi yönetilir" diye bir husus var.
Peki bu durum nasıl düzelir?
Nasıl bozulduysa aynı öyle düzelir. Nasıl bozulmuştu peki? Yavaş yavaş... Bir esnaf ya da memur diğer esnaf ya da memurun üçkağıt dalevera çevirdiğini görüyor sonra "amaan" ben de yapayım edeyim diyor.
Düzelmesi için de Türkiye'de ne iş yaparsa yapsın, herkesin işini DÜZGÜN yapması gerekiyor. İşini düzgün yapan daima kazanır. Benim yaşadığım yerde sanayide meşhur bir usta vardır. Dürüsttür ve ucuz iş yapar. Herkes ona gider ve memnundur. Bu iş böyledir yani hocam. Yaşı 15-35 arasındaki vatandaşların ciddi bir fark yaratması gerekiyor. Ancak biz değiştiririz bu düzeni.