Mutlu hafta sonları hocam,
Okurken çok üzüldüm doğrusu, o dediğiniz fiyatlara yazan biriyim. Hiçbir zaman emeğimin karşılığını aldığımı düşünmedim ama ek gelir sağlamak adına iş geldikçe yazdım. Şükür her işimi hakkıyla, istenenler doğrultusunda yaptım ama ücret konusunda aynı karşılığı çoğu zaman alamadım.
Herkes işini hakkıyla yapsa fiyatlar herkesi tatmin edecek düzeye gelir eminim. Maalesef bu sitede de olmak üzere birçok insan makale yazamıyor, yalnızca bahsettiğiniz gibi kopyala yapıştır ya da çeviri yaparak işini yürütüyor. İş böyle olunca alıcı en düşük ücretle yazdırmak istiyor. Bu hak mı? Elbette değil.
Keşke herkes bahsettiğiniz alıcılar ve en iyi şekilde yazı çıkaran, araştıran kaliteli yazarlar gibi olsa, o zaman her şey rayına oturur.
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam. Aslında kastettiğim şey işini hakkıyla yapan insanların ek gelir düşüncesiyle vaktine değer katmak istemesi değil. Elbette bu süreçte size de görev düşüyor. Örneğin copy paste içeriklerle aynı ücretlere yazmamak bu sektörü değerli kılar. Bunu yapmamız gerekiyor. Bu kesinlikle yüksek ücretlerle hizmet vermek anlamına gelmesin ama 40 lira kazanmak gerekse hızlı hızlı bitirilen yazılar oluşacak belki de bunu bilemiyoruz
Demek istediğim toplu yazı alan veya yazan arkadaşların 2.5₺ den vs hizmet vermesi. Yazı yazmanın, sanatın sürümü olmaz. Veya çok yazarak çok fazla kazanılması amaçlanamaz. Hangi ressam erken bitirmek için resim yapar ki? Resmin biteceği zamanı kestiremezsiniz bile öyle değil mi? İşte gerekirse yazının ne zaman biteceğini kestirmeksizin uzatalım, fazla yazalım. Ama emeği çöp etmeyelim