selamlar öncelikle detaylı yorumunuz için teşekkür ederim.
Soru basit evet ama kod kalitesi, kullanılan patern ve mimariye bakıyorlar baştan sonra proje yaptırmaları saçma olurdu zaten hem adayın vaktine hem inceleyen kişinin vaktine yazık
Id'si olmayan tablo yani key'i olmayan tablo indexer'i olmayan array gibi olur eğer many to many join tablosu yapmıyorsak (ki onuda orm'ler kendi generate ediyor artık.) -mongo db'de zaten join yok ilişkisel db değil- Id şart hale geliyor bu yüzden baseentity'e koydum bir ikincisi sen eklemesen bile mongo db her record için bir id ekliyor ben sadece kendi key'imi ekledim.
404 konusuna gelirsek eğer restful api yazıyorsak kurallarına uymak gerekiyor diye düşünüyorum kendi dokümantasyonuna göre bulunamayan bir data için 404 vermemizi söylüyor (aşağıda ufak bi tablo iliştiriyorum.)
mongo ile fazla çalışmadım id konusunda yanlış biliyor olabilirim. 404 deki kastım aslında bir hata mesajinin dönmemesi istersek 500 dönelim. uygulamayi nasıl kodladiysak öyle çalışır zaten. 404 deki url mi hatalı yoksa veri mi yok bunu anlamak zor olabilir, apiyi kullanan developer açısından.