OkyanusMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet taşındık bu yıl muhasebecime dedim taşındığımızı adres değişikliği yapmıştık, fakat dün konuştuk tekrar yaptı adres değişikliği, onaylamamış mı ne sanırım tam bilmiyorum. Ceza yazmak için inceleme vs mi yapacaklar

teşekkürler, sordum hocam normal yoklama dedi fakat yine de inceleme mi diye düşünmüyor değilim çünkü bu yıl geçmişe dönük incelemeye girdim.
bahsettiğiniz olay standart yoklama. gelip yeni adresinizi teyit edecekler. incelemeye girdiğinizde onlar gelmez sizi çağırırlar alın evraklarınızı gelin diye eskiden idi işyeri basarak kontroller artık zaten sistemde sizin herşeyinizi gördükleri için sizi çağırırlar inceleme işlemi için.

geçmişe dönük incelemeye girdiyseniz muhtemelen eticaret vb bir durumda faturasız ürün satmışsınızdır hesaplarınızı inceler zaten sizin bile hesabınızı tutmadıgınız şekilde herşeyi döker savunma alırlar usulsüzlük ve vergi cezası keser gönderirler. sonrası aflar ve uzlaşmalar bu durumdada eger işlem çok ise matrah arttırımı çıkması için dua etmekten başka bişe gelmez elinizden.