Merhaba
@YavuzTR; ,
Aynı durumdan muzdarip olduğum için konuyu hortlatıyorum, kusura bakmayınız.
Geçen sene tecilim bittiğinde askerlik başvurusu yaptım. Sağlık ocağına gittim. FMF rahatsızlığımı dile getirdim. Beni devlet hastanesinde dahiliye->romatoloji bölümüne sevk etti. Kronik rahatsızlık raporumu, ilaç raporumu ve istenilen bir kaç belgeyi doktorum ile paylaştım. Ben istesem dahi askere gitmeme izin vermeyeceğini söylemişti. Doktor raporu ve ilgili diğer raporlarım ile devlet hastanesi sağlık kuruluna gittim. Kurul sonucunda 1 yıl tecil edildiğini gördüm. Aldığım kurul raporunu askeriyeye götürdüm. Askeriyede ki kişi de emin olamadı ve "istersen doktoruna bir sor, hatalı işlem yapmayalım. Muafiyet olma durumun varsa iptal olmasın" dedi. Tekrar doktorun yanına gittim. Prosedür gereği 1 yıl ertelendiğini ve tecil sonunda yine aynı rahatsızlık teşhisi konursa muafiyet verileceğini belirtmişti. 9 Ocak'ta tecilim bitiyor. İkinci kez muayene gireceğim. Gelişmeleri sizlerle de paylaşırım.
Sizin durumunuz nedir, muaf olabildiniz mi ?
Hocam merhabalar, doktorun bana verdiği FMF olduğumu kanıtlar belge ile heyete girip muafiyet aldım.
Bahsettiğiniz şekilde bir durum oluşması açıkçası çok garip. Bilindiği üzere (ki doktorlar bunu nasıl bilmiyor anlamadım) genetik hastalıklarda bir tedavi süreci mevcut değil. Yani FMF iyileşemez. Sadece zararları azaltılabilecek şekilde tedavi uygulanır.
Kurula itiraz etmeniz gerekiyor. FMF şartsız koşulsuz biçimde muafiyet gerektiren bir hastalıktır yönetmeliğe göre.
Bu sefer şüphesiz muafiyet alabiliyor olacaksınızdır hocam.