evin içinde ayakkabıyla dolaşmıyoruz ama bir şey unutup geri döndüğümde ayakkabı ile girip alıp çıkıyorum ben. Evim günde 2 defa düzenli bir şekilde siliniyor ama buna rağmen çok çok temiz değil ancak ayakkabı ile alakası yok. 2 tane köpeğim 2 tane de oldukça dağınık çocuğum var. Sürekli bal dök yala halde olmuyor.

Evime çok samimi olmadığım misafirlerim geldiğinde mutlaka ayakkabı giyerim. Misafirler de çıkarmak isterlerse elbette çıkarabilirler ancak öncelikli olarak ayakkabılarını silme alternatifi sunmak adına, kapının girişine ıslak bir bez sererim ve silip girebilirsiniz isterseniz diye teklif ederim. Misafirlerin çocukların odası-yatak odası gibi daha özel alanlarda işleri olmadığından, bezle çok iyi temizlenmemiş bile olsa, arkalarından ortak alanları hızlıca silme kafi geliyor. Halılara gelince de, sadece salonda tek bir adet halım var. O da maalesef her 15-20 günde bir yıkamaya gidiyor zaten. Geri kalan ortak alanlarda hiç bir yerde halı kullanmıyorum. Sevmiyorum. Ev tertemiz olsa bile hijyenik bulmuyorum.