Eğitim olmalı her zaman olmalı ama ülkemizde eğitime ilerde para kazanmak için okunduğu için ve sinavlarda tamamen ezbere yönelik olduğu için kimse iyi bir eğitimci olamıyor . Ezber yaparak en iyi liseye gidebilirsiniz ezber yaparak en iyi üniversiteyi kazanıp orda da ezber yapıp sınavlardan çok yüksek not alabilirsiniz . İkinci üniversitesini okuyan biri olarak simdiye kadar girdiğim sınavlarda %90 nında ezber soruldu o ezber sorulan sınavlardan yüksek not alan kisiler yoruma dayalı sınavlardan hep düşük not aldılar ve geçmeye çalıştılar , yapamadılar ve kaldılar veya en düşük notlarını ezber derslerden alan kisilere gelip nasıl yorumlarız , nasıl yaptınız gibi sorular sordular o tavsiye alarak aldıkları yorumu bile ezberlemeye çalışıp en sonunda geçtiler . Eğitim bu değildir . Ezberi iyi olan başarılı , zeki bir öğrenci olarak anılıyor ancak ezber yapmayan kisiler tembel, sorumsuz , başarısız olarak anılıyor ülkemizde . Belki de ne kabiliyetli ne başarılı cocuklar vardı da değerlendirilmedi , iyi yerlere gelemedi . Zeki, çalışkan ve başarılı kelimeleri çok farklı kavramlardır ilk önce bunu ayırt etmek gerekiyor . Peki ilk 1000e giren kişiler arasında gercekten zeki kisiler yok mudur ? Elbette vardır ama onlarda hepsi sevmeseler bile gidip mecburen tıp seçiyorlar belkide o kisiler mühendis olup bir icat yapacaktı ama ilk 1000deler diye gidip tıp okuyorlar . Daha çok örnek verebilirdim ama nerden tutsanız tutarsızlık yapacak birsey de yok umarım düzelir.