sene1983 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mecburen yurt dışındayım, Bir iki seneye döneceğim, temelli yurt dışında değilim. Elbette dönmek için fırsat kovalıyorum, inşallah döneceğim.

Buranın altını çiziyorum. Biz Türklerin yaptığı en büyük hata da bu zaten: ARABA FİYATLARI İLE MUKAYESE
Araba fiyatları ile kıyaslama yapılmaz. Evet, Avrupa'da araba fiyatları çok uygun. Bahsettiğin arabaları 7-8 bin euro arası bulur. Ama araba fiyatları her şey değildir ve sadece bununla kıyaslama yapılmaz!

Benzin mazot ne kadar biliyor musunuz? Örneğin, 1,5 - 2 euro.
Bakım masrafları, el işçiliği, ustalık vs. servis hizmetler inanılmaz pahalı.

Evet, yazdıklarımı kafamdan atmıyorum, bilerek, tecrübe ederek, yaşarak öğreniyorum.
Uçak bileti 50 euro değil, 200-300 euro zor buluyorsun.

Avrupa'da tek yaşayan biri kenara belki 1000-1500 euro atar. Tek göz odada kalarak. Biraz dişini sıkarak.
Ama bir ailenin bunu yapması daha zordur. Gelirinin min 6000 euro olması lazım aylık.
Salladikca sallamissiniz

Hayir Avrupada yasayan tanidiklarimiz olmazsa biz de inanacagiz . En basitinden kuzenim calisiyor Ispanyada. Tek kendi calisiyor. Esi ve bir cocugu var.
Oyle 6K filan da almiyor ama cok rahat para biriktiyor, gonlunun istedigi gibi yiyiyor iciyor ve uzerine Turkiyedeki evinin kredisini oduyor.