Merhaba arkadaşlar,

Annemin başına gelen (ve hala da geçmeyen) değişik bir olay var. Detayları biraz uzun, ancak özet olarak anlatmaya çalışacağım.

Biz ortalama 8 ay önce ev değiştirdik. Şu anki evimiz müstakil ve bahçesi dahil bize ait. Haliyle hem konutumuzu koruması hem de bizimkiler sevdiği için bebeklikten iki Alman kurdu sahiplendik. Benim yaşım 30+ çoğunlukla aile evinde kalsam da bazen eve uğramıyorum hiç. Bizimkilere de can yoldaşı oluyorlar hem tek çocuğum malum. Neyse buralar önemli değil, asıl konuya geleyim.

Bizimkiler bilinçli insanlar. Dolayısıyla bunları kısa bir süre önce köpek eğitmenine götürdüler itaat ve komut eğitimi aldırmak için. Eğitmen de köpeklerin daha küçük olduğunu, bol bol çevreyi tanıması için bahçe dışına çıkartılmaları gerektiğini söylemiş. Bu yüzden annem de çalışan bir insan olmasına rağmen fırsat buldukça köpekleri alıp yürüyüşe çıkartıyor site etrafında. Bazen babam birini annem birini alıyor.

Ancak kafayı sokak köpekleriyle tırlatmış kadının biri musallat oldu.
Biz de hayvanseveriz eyvallah ancak bu kadar da olmaz. Aşağıda detayları okuduğunuzda hak vereceksiniz.

Bu kadın kulübede sahipsiz sokak köpeklerine bakıyor. Tamam yaptığı güzel bir şey tebrikler tüm canlar canımız, sokak hayvanlarının canıda patlıcan değil. Ama senin hassasiyetlerin ve değer yargıların başkalarına saldırma hakkını sana vermez. Ortalama 1 ay önce kadın önce babamı çevirmiş, "köpeklerinizle buralarda dolaşmayın, sizinkiler cins köpek, hayvanlar korkuyor, gidin başka yerde yapın gezintinizi" tarzında tatava yapmış. Babam sakin adamdır pek iplemez önemsememiş.
Daha sonra annemi çevirmiş, "daha önce eşini de uyardım, beni tehdit etti, köpeklerime o köpekleri boğdurturum dedi" vs. tarzında olmayan bir şeyi olmuş gibi (babam söylemiş gibi) konuşup münakaşa yaratmaya çalışmış. Annem de alttan almamış öylece ağız atışmasıyla bitmiş mevzu.

2-3 hafta önce kadın yine bunları yakalamış, ama uzaktan sanırım, camdan veya balkondan bağırarak "sizi sevmiyorum, siz hayvan düşmanlarısınız, görüntülerinizi kameraya alıyorum, sizi rezil edeceğim" gibi bağırmış. Bizimkiler yine meczuptur deyip geçmişler.

Son olay dün patlıyor. Annem yine köpeği yürüyüşe çıkardığında otobüs durağında bekleyen bir adamın 10 metre kadar arkasındayken; sokak köpekleri o adama havlamamış, ama annemin yanında cins köpek olunca havlamış ve kosmaya başlamışlar. Sonrasında annem bu otobüs bekleyen arkadaşla kısa bir sohbete koyulmuş ki o da birebir tanımasak da oturduğumuz siteden bir orta yaşlı adam, "bakın görüyorsunuz size havlamadılar ama biz geçerken çıldırdılar, bunlar sahipli köpek değil, keşke herkes böyle kulübede değil de içeride baksa" tarzı bir sohbet geçmiş. Derken bu bizim esas kadın arabayla yanaşıp anneme hitaben, "Sen kimin hakkında konuşuyorsun terbiyesiz? Size gününüzü göstereceğim, ş*refsizler" tarzı bağırmaya başlamış. (cama da bir komşu çıktığı için şahitlik edebilecek bu duruma)

Kadının adını soyadını bilmiyoruz, ancak araç plakasını aldık. Plakadan kimliği tespit edilecek. Bugün yine annem işe gitmek üzere servise doğru yaya giderken kadının kendisini arabayla takip ettiğini görmüş.
Yani bu kadının psikolojik bir sıkıntısı olduğu belli, kendi kendine bizim cins köpeklerin sokak köpeklerine zarar vereceğini, üstelik bizimkilerin de buna azmettirip bundan zevk alacağını falan düşünüp böyle inanıp düşmanca his besliyor. Yani ne yapacağı da belli değil.

Dün akşam detaylı bir suç duyurusu dilekçesi hazırladık, bugün annem gitti savcılığa şikayetçi oldu hakaret ve tehditten. Savcı ile de görüşmüş, savcı dosyayı açıp emniyete talimat yazıp müşteki dilekçesi olarak annemin dilekçesini de eke koymuş yarın annem semt karakolunda ifade verecek. Muhtemelen plakadan kadının kimliğini tespit edip ifadesini alırlar.

Ceza davası açılır mı bilmiyorum ama soruşturma açıldığı için ifadesinin savcı tarafından alınacağı kesin, arkadaşlar sizce olayın seyri ne yönde gelişir? Bu kadından nasıl kurtuluruz? Büyük ihtimal bugün olduğu gibi olayın yaşandığı gün de yine kadın arabayla annemi takip etti, öyle rastlaştılar. Her seferinde karşılaşmaları tesadüf olamaz.

Annem bir eğitim kurumunda devlet memuru yıllardır. Eğitimci bir insan ve makbul vatandaş. Kimseyle veya sokak köpekleriyle bir derdi de yok. Kaldı ki bizimkiler eğitim aldırılan, tek başına da sokağa salınmayan, annemin denetiminde onun yürüyüşe çıkarttığı bir tehlike anında yine annemin durdurabileceği köpekler. Hiçbir suçu veya ihmali, ihmalinden doğmuş bir yaşanmış olay yok.

Sizce bu konuda bizim ne kabahatimiz var? Umarım kadını savcı ifadeye çağırdığında aklı başına gelip duracak diye düşünüyoruz.

Buradaki arkadaşların fikirlerine de değer verdiğim için olayı paylaşıp, yorumlarınızı almak istedim.