Risque adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam hemen hemen akran sayılırız aramızda 3-4 yaş var. Sizinle aynı yollardan geçmemişiz, şöyle ki önceki sayfalarda da belirttiğim üzere okudum ve yüksek lisansımı da tamamladım. Şu an okuduğum alanla ilgili çalışıyorum, okurken ve sonrasında işe girerken, ara süreçler freelancer işler de yaptım. Hâlâ daha yapabilirim de, kendimi alaylı olarak bilişimde (SEO ağırlıklı) yetiştirdim. Ancak şu var ki internet işlerine kaptırmaktan okula doğru düzgün uğramadığım, bu yüzden de uzatmama sebep olan 1.5 yıl kaybım oldu. Bu yılları internete ayırmak yerine, sosyal etkinliklere ve o yaşlarımın değerini bilerek arkadaşlıklar geliştirmeye ayırabilirdim. Bu yüzden size o arada gelen his bana da geliyor ama her şey aynen yaşında güzel deyip vazgeçiyorum.

Benim de buradan genç kardeşlerime tavsiyem şudur ki, okumaya karar verdiyseniz bunu sadece diploma almak ya da işe girmek olarak görmeyin. Sosyal aktivitelere katılın, hobiler edinin; topluluklarda yer alın, ne bileyim okulunuzun bir felsefe kulübüne girin kendinizi geliştirin. Ben bunları yapacağıma kod yazayım, Google algoritmasını çözeyim dedim şu an ukte.
konunun tamamını okumadım, arkadaşa yazmadan da edemedim açıkcası işte insanın içinde kalan olay tam olarak da bu , güzel dostluk kurabileceğin yıllar ve ortamlar üniversiteden sonraki dönemde yani 20 ler den sonra yeni arkadaş edinmek oldukça zor, keza hayatı öğrenmek için yiyeceğiniz kazıklarda bu ortamlarda daha kibar olur diye düşünüyorum

Kendimi bir kaç alanda istediğim seviyelerde geliştirdim ama okula gitseydim risque hocam gibi muhtemelen bende asosyal yaşantıma orada devam edecektim diye de kendimi avutuyorum.

Hakkınızda hayırlısı olsun, ben okulu bırakırken de bana da benzeri tavsiyeler muhakkak verildi ama takmadım umarım pişman olmayacağın bir karar verirsin.