Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşlar merhaba

birkaç dakika önce markete gittim (bilinen zincir marketlerden) ihtiyaçlar doğrultusunda almak zorunda kaldım yoksa porsiyonları küçülttüğümüz için marketin 1 km yakınından bile geçmiyoruz.

kiloluk fiyatları bunlar ben fişe bakmadım bile, kartla ödeme yaptım

almak istediğim ürünlerin kg bazında ,ndirimli fiyatları;
1 kg salatalık 18 ₺
1 kg domates 15
1 kg patlıcan 25
1 kg kabak 17
1 kg mandalina 15
1 kg elma 16
1 kg biber 17

yanındakiler fiyatları oluyor ve aldıgım liste bu 123 ₺ tuttu. fiyatlar bana çok uygun geldi çünkü yeni yıl indirimleri yapılmış gayet uygun mutlu olduk ailecek.
Akşam markete gittim. Fiyatlar şöyle;

1 kg salatalık 2,44 EURO
1 kg domates 3,36 EURO
1 kg patlıcan (4-5 EURO CİVARI OLUYOR GENELDE MARKETTE GÖREMEDİM BUGÜN )
1 kg kabak 1,42 EURO
1 kg mandalina 1,2 EURO
1 kg elma 1,32 EURO
1 kg biber 2,44 EURO

TOPLAM 17,18 EURO YEREL ÜLKE PARA BİRİMİYLE
Sana bir iki örnek daha ekleyim kıyaslarsın;
500 gr burgu Makarna: 1,2 EURO
En adi tereyağının kilosu 9,5 Euro

Yaşadığım ülkede elektrik ve doğal gaz bu yıl %100 ARTTI.
Örnek, geçen kış TL olarak (Ocak ayında) 120 euro civarı ödemişken, bu yıl 250 euro ödeyeceğim, duyuru yaptılar enerji %100 zamlandı.
Evler de öyle 120-200 metre kare değil he, 50-70 metre kare arası... Bunların kirası da 400 eurodan başlıyor

Özetle şunu demeye çalışıyorum;
Elbette, son 1-2 yılda çok ciddi bir enflasyon artışı oldu Türkiye'de. Fakat, enflasyon artışı sadece Türkiye'de değil, Dünyanın her yerinde oluyor. Konteynır artışları %200'leri buldu. Milletin malı çinde bekliyor, konteynır parasından dolayı. Dünya fena bir halde.
Dua edin, yine güzel ülkemizde hayvancılıktır, tarımdır, üretim yi derecede. Yukarıda bahsi geçen ürünlerin hepsi ithal olarak geliyor, üretim neredeyse sıfır.
Hele hele, sebze meyve reyonlarının %80'i Türkiye'den geliyor. Valla bunlar aç kalır Türkiye olmasa...