tutkugurur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tarz düşünmek istemiyorum açıkcası ama insanı zorla böyle bir düşünceye sürüklüyorlar

Doyum noktasına elbette ulaşmadım, çoğu insana bahsetmiyorum yakın arkadaşlarıma sadece bahsediyorum beklentim takdir değil ben tamamen fikirlere açık bir insanım. Her hangi bir bir fikir daha çok gelişir bir şeyler gözüyle baktığım için paylaşıyorum

Teşekkürler hocam desteğiniz için

Geçimimi sağlıyorum valla karnımda doyuyor teşekkür ederim 😂

Maalesef ki öyle iyi bir durumdan bahsetmek bile direk kötülenmeye yetiyor
Kıskanmaktan ziyade eskiye nazaran ciddi bir başarı elde ettiyseniz sizi eski halinizle karşılaştırıp bunu kabullenemiyor olabilirler veyahut art niyet olmadan ( veya olarak kesin konuşmayalım ) sizi kendilerinden daha düşük potansiyel ile tanımlamış olabilirler. Geçmişinizde akademik veya sosyolojik anlamda o güçlü, dominant plaza diliyle "alfa" algısı ile yerleşmediyseniz o insanlarda, o insanların zihninde kendinizi değiştirebilmeniz imkansıza yakın. Ben bunu bir veri türünün tanımlanışına benzetiyorum yazılımda çok tecrübeli olmadığım halde. Yani siz short veri türü ile kaydedildiyseniz insanlar eski halinizle sürekli sizi hatırlayıp, baz alıp sizin veri türünüzün karşılığını int, long, double gibi daha yüksek kapasiteli bir konuma almayacaklardır çok büyük ihtimalle. Bilmiyorum bu sadece benim için mi, bizim toplum için mi yada insanlık - memeli tüm canlılar için mi geçerli. eşit - denge beklentisi kurmuyoruz genelde. Ya karşımdaki benden yardımsever, güçlü, akıllı ve daha başarılı, yada benden daha kötü, başarısız şekilde yorumluyoruz zihnimizde.

Bunu art niyet içermeden anne, babalar bile yapıyor. Zira farkında olmadan bir konuda anne, baba gibi büyükleriniz ile çeliştiğimizde büyük ihtimal akıllarına şuna bak zamanında bezini değiştirdiğim gelmiş bana bir şeyler diyor diye saniselik backuplara erişiyorlar büyük ihtimal

https://eksisozluk.com/ustunluk-kompleksi--506090?p=3

Aşağılık ve Üstünlük komplekslerinin hastalık dışında içgüdüsel olarak da istemsiz kullandığımız şeyler olabilir. Zira tehlike, sıkıntılı durumlarda aşağılık kompleksi ile savunma veya kaçma durumuna, ya da üstünlük kompleksi ile iyi, güçlü ve zeki olduğumuzu kanıtlamazsak en iyi ödül ve kazanımları elde etme imkanımız yok. Ne kadar iyi iş, beceriye sahip olsak da belli bir dominantlığı göstermediğimiz sürece kimse ekstradan fazla, fazla ödül veya imkan vermiyor. Medeni kurallar ve gelişimler ile hayatı ve insanlığı sürekli ideal polyanna düzeyine ulaştırmayı kısmen veya yer yer istesek de ne yazık ki hayat bencil ve rekabet üzerine kurulu. Dünyaya gelirken bile milyonlarca farklı üreme hücrelerini geçerek geliyoruz, rekabet ile.