Her zaman herkes Okul ile devam ederek bir aktivite ile devam edemez. Çalışan insanlara ihtiyaç var. Asgari Ücret ile çalışan insanlara ihtiyaç var, her türlü kaybeden veya kazanan olacak o pek fark etmiyor. Bir şahıs kendisini geliştirmek istiyorsa zaten koskoca bir okyanus karşısında o pek fark etmiyor. Ancak ben diyorum ki iyi ki eşitsizlik var, diğer türlü çok sıkıntı olurdu ki birileri de bunun farkında bu denli düzen her daim devam edecek ve etmeli....
Bütün bu etkinlikler dışında tahsil hayat aslında bir nevi Aşk gibidir. Tahsil hayat belirgin kişilerce (Tatil Yapmak)'tır. Gelişim her açı da ve de düzen de var. Ancak Özgür İrade'nin aslında sahiden özgür olmadığını kişiler anladığında o da pek fark etmeyecek zaten. Kişiler hayatlarını nasıl arzu ederse öyle yaşar, yine aynı şekilde kişiler bir başka hayatı söndürme yetisine de sahiptir, özgürlük bu dur. Hiç bir şekilde kimse buna müdahale edemez, zihne odaklı bir etkileşim iptal edilemez (Bir başkası tarafından) yapılacak çok fazla aktivite var, kişilerin akılları karışıyor ve de odaklanma problemi yaşıyorlar, hayatı ağırdan almak her daim iş yapar.
Sönmez bir durgunluk var şahıslar arasında maalesef toplu bir şekilde psikiyatri tedavisi uygulanamaz Türkiye'de veyahutta Dünya'da o kadar Psikiyatri yok.
Tahsil hayatın nimetlerini anlayanlar ötesinde ki bu durumu devam ettirebiliyorlar, Okul ile arası iyi olanın gelecek ile arası da iyi oluyor. Şans durumu %'lik bir ihtimal ile genel kişisel hayat çapında sadece %5 odaklı bir hesaplamaya tabii tutuluyor herkes nasiplenemez. Doğuştan şanslılar var belki buna adaletsiz diyebilirsiniz ancak bu böyle olmak zorunda, adalet kavramı Dünya'da sadece hesap hatası olan insan kadar var Dünya'da.
Genel doğum coğrafi haritanızı gözden geçiriniz.. O zaman dedikleri mi anlayabileceğinizi varsayabilirim. Coğrafi olarak stratejik bakımdan kendi odağınız mevki de doğumu bir şekilde gerçeklik çerçevesinde geliştirdiniz. Coğrafi ortam aslında bir nevi sizin kaderiniz. İsteğiniz doğrultu da Dünya'ya erişim sağladınız şimdi de eğlenme vakti.
Tahsil Hayat öğrenmeden ziyade eğlenceye bir adımdır. Eğlenmek endorfin odaklıdır sizin ömrünüzü istemsizce geliştirir.
ben ülke planlaması yapmıyorum, hayat planlaması yapıyorum. açıkçası kimin asgari ücretle çalışıp kimin asgari ücretle çalışmayacağı umrumda değil. ülkenin milli gelirini arttıralım, asgari ücretli de emeğinin karşılığını alsın. ancak insanlar asgari ücretle çalışacak diye bu aptalca eğitim sistemini dayatmak bana göre değil. amacımız insanları bilgilendirmek, buradan tek bir veli aydınlansa yeter. bunu insanların düşünmesi gerek ama düşünmüyorlar.