ErkanAranci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada endişe edecek bir durum yok. Projeye başlarsınız ve belli aralıklar ile (3-4 haftada bir) kontrol edersin başkası marka başvurusu yapmış mı diye.

Projeyi yaptınız aradan 6-7 ay geçti yeni yeni oturmaya başladı ve biri çıktı marka başvurusu yaptı. Bu durumda yapacak bir şey yok sizde hemen farklı sınıfta bir marka başvurusu yapacaksınız. Onun markası onaylanma sürecine girerse itiraz edeceksiniz. İtirazınıda ben bu projeye şu tarihte başladım, şu tarihte sitemi kurdum, bu kişi art niyet ile başvuru yapmıştır vs derseniz onun markası %99 red edilir. Hangi marka uzmanına gidersen git durum değişmez. Sen o ismi kullanmaya başladığın tarihten itibaren başvuru yapmasandan öncelik sendedir.

Bunu şöyle örneklendirebiliriz : İşlek bir cadde'de Ahmet Efendi Lahmacunları diye bir dükkan var ve tabela asmış. Baktınız marka başvurusu yok ve şirket ünvanıda değil. Hemen Ahmet Efendi Lahmacunları diye marka başvurusu yaptınız ve onaylandı. Sonra çıkıp adama benim markamı kullanıyorsun ya tabelayı indir yada xx.xxx TL para öde dediniz. Bu durumda adam mahkemeye gider evet marka başvurum yoktu ancak ben 3 senedir burada bu isimle iş yapıyorum bu adam art niyeyli başvuru yapmış derse o kişinin marka onayı iptal edilir. Buna benzer bir çok dava olmuştur.

Ancak şöyle bir durum olursa sıkıntı :

Ben 2020 yılında Ahmet Efendi Lahmacunları markasını aldım ancak domaini almadım. 2022 yılında sende ahmetefendilahmacunlari.com.tr aldın ve site kurdu. Bu durumda adam domaini senden alabilir. Sen bariz bir şekilde adamın markası taciz etmiş olursun. Bu genel bir kelime olsaydı yani ahmetefendi.com.tr alsaydın ve sitede ahmet efendi türk kahveleri diye kahve satsaydın hiç bir şey yapamazdı.
Teşekkürler hocam epey açıklayıcı yazmışsınız. Sondaki olaya dikkat ettim. Alacağım domain ile şu an hiç marka yok. Son paragrafta yazdığınız gibi bir adım atmıyorum.