Sorunun cevabı kısaca evet. Sen xxxxx.com.tr aldın ve 2 yıl sonra xxxx markasının sahibi senin domaine itiraz edebilir. Ancak şu ince noktayı kaçırmayın.
İtiraz edebilir domaini alır denmiyor. İtiraz eder gerekli belgeler incelenir sana bu alan adını niye aldığını sorar, karşı tarafa sen 2 yıl önce neredeydin niye markana ait bu domaini almadın der. İyi savunma yapan kişi kazanır.
Bu sistem bizi şuraya zorluyor : Sen xxxx.com.tr domaini aldın ve bir proje yapmaya başladın. Projene güveniyorsan en kısa sürede marka başvurunu yap.
Eskiden sistem şöyleydi :
Marka Başvurusu Yap > Domaini Al > Projeye Başla
Şimdi sistem şöyle :
Domaini Al > Projeye Başla > Projen tutuyorsa marka başvurunu yap kendini korumaya al.
Domaini satmak için alıyorsanız zaten hiç almayın. Çünkü en az 3 yıl satamayacaksınız ve 3 yıl sonra .tr domainler piyasada olacak ve com.tr domainlerin değeri düşecek.
Satmak için almıyorum hocam proje amaçlı alacağım. Projeye de emek vereceğim için sonradan elimden alınması durumu kritik. Proje tutarsa marka başvurusu elbet yaparım fakat ben yapana kadar başkası yaparsa işte orada soru işaretleri var.
Ben zaten var olan bir markayı işaret eden hiçbir içerik barındırmayacağım. Umarım bu konuda daha net açıklamalar gelir veya vardır bir araştırmak lazım.