ikisine de çok hakim biri olarak, ben sadece maaş olarak bakmıyorum, okumuş insanların iyi maaşlı olma ihtimali atıyorum %30 ise, okumadan bunun olma durumu %4-5
şimdi bizde mantık olarak, hep az olanı dillendirdiğimiz için, adam okumamış bak ama kazanmış diyoruz. Ama çevremizdeki okuyup iyi maaş alanların hiçbirine, bak okumus iyi üniversiteden sonra iyi kazanmış demiyoruz.
yani %30 ile %5 arasında 5-6 kat fark var benim hesabıma göre. bu kadar risk varken, okumamak mantıksız olur şahsen.
Okumayı iyi kazanma amacıyla değil, iyi kazanmaya bir basamak ve kişisel gelişimin tamamlanması olarak görülmesi gerekli. Hep bu şekilde düşünürüm, bu soru bana da çok soruluyor genç arkadaşlar tarafından, asla bırakmayın diyorum. okursanız pişman olma ihtimaliniz çok düşük ama okumazsınız pişman olma ihtimali çok çok yüksek.
Bir nevi okumanın ve paranın seviyesi, toplumdaki sesinizin seviyesini belirler.
paranız olmasa bile, bir eğitim yada birkiminiz varsa , bir toplumda ortamda sayılırsınız. analitik bir düşünce ile, oranlarla anlatmaya çalıştım kendi doğrumu.