Yazdıklarına kısmen katılıyorum. Bizdeki eğitim sistemi gençleri oyalamaya yönelik. Torpili olan alıp götürüyor. Buna son günlerde haberlerde denk gelmişsinizdir, KPSS alan birincilerini mülakatta eliyorlar. Daha bunun gibi yığınla örnek var. Ancak okumak sadece bunlar için yapılmayacağı gibi, hükümete muhalif olmak için de okul bırakılmaz. Okumak insana bakış açısı kazandırır. Daha da önemlisi okulda aldığınla yetinmeyip üzerine ne koyabildiğindir aslolan. İşin sosyalleşme boyutunu vs. hiç saymıyorum. Yüksek lisans mezunuyum, okuduğum için pişman değilim. Ama alaylı olarak kendimi bilişim (SEO, bazı yazılım dilleri vs.) konularda da iyi ki yetiştirdim diyorum, şu an sahip olduğum mesleğimi bıraksam kendimi çocukluktan itibaren geliştirdiğim bu işle de çeviririm. (denedim, yapabildiğimi gördüm daha önce)

Ta lise çağından itibaren okulu bırakmak isteyen genç kardeşlerime farklı pencerelerden bakmaya çalışmalarını öneririm. Mesela diş sıksınlar, madem bu kadar sistemi eleştiriyorlar haklı olarak, o okulu bir an önce bitirip yurtdışında devam etmeyi hedef koysunlar ve bu doğrultuda devam etsinler.