Yaşım 42. Lise Elektrik mezunuyum. Oğlumda 16 yaşında ve Lise Elektrik Elektronik okuyor. Elektrik elektronik mühendisi olmasını istiyorum. Üni okumayacağım dersede, göndermem sorun değil. Fakat karşılaşabileceği zorlukları zaman zaman kendisine aktarıyorum.

FAKAT oğlumun dönemi ile benim dönemimin arasında farklar var.

Benim zamanımda lise mezunu değerliydi. Şuan ekstra birkaç dil bilmen gerekiyor yada bir kaç programlama dili bilmen gerekiyor. Çünki üni mezunu çok olduğundan artıların olması lazım.

Fakat şunuda söylüyorum oğluma. Yazılım ile alakalı kafamda projeler var. Eğer ciddi anlamda yazılımı öğrenirsen kafamdaki projeleri hayata geçirelim ve ömürlük yan gelirin olsun. Bu projeleri değerlendirelim. Fakat yaptığın işe merakın yok ise ne yaparsan yap biryere varamassın. Şuan öğreniyor birşeyler inşallah başarılı olur yazılımı kavrar..

Bizim zamanımızda babamız destek olmadı ama biz çocuklarımıza oluyoruz . Fakat bu seferde çocuklar asi ve bir çoğu meraksız. Halbuki bu zamanda öğrenci olmak çok kolay. İnternette sınırsız kaynak ve youtubede hoca var. Bizim gibi şehir kütüphanelerine gidip 1980 yılından kalma kitaplardan çözüm aramıyorlar. Bunca bolluğun içinde meraklı olan kazanır.

İşsizlik hiç yaşamadım çok şükür. Televizyonda görüyoruz. Çok üzülüyorum anneleri babaları okadar emek veriyor, çocuklar okuyor sonra 2-3 sene iş ara. Çok kötü.