Liseden bahsediyoruz üniversiteden değil. Konu altında liseyi bırakıp pişman olanları da okudunuz mu? Evet verilen eğitim gereksiz katılıyorum. Ama dediğim gibi lise.
Milyonda bir zengin olmuş adamı örnek vermek gerçekten çok garip. O zengin olan adamların hangisi liseyi bırakmış ona da bakar mısınız? Matematik yanılmaz. İstatistiksel olarak bakınca okumuş olanlar okumamışlardan çok daha rahat yaşıyorlar. Milyonda bir olanlardan bahsetmiyorum. Şansı yaver giderse zengin olabilir.
Konusunu tam okumadınız galiba. "2-3 ay çalışır sermaye yaparım kendime." diyor. 2-3 ayla sermaye nasıl olabilir? Hayal dünyasında yaşadığı çok belli.
Ticaretten bahsediyoruz. Para ve şans işi. Ya tutturamazsa ne olacak? Sığınacak bir şeyi kalır mi elinde ? Ailesi zenginse orası ayrı.
Ticaret sabır işidir. 2 sene boyunca okuluna sabredemiyorsa ticarette nasıl sabredecek?
Lise bu. Sınıfta kalmak neredeyse imkansız. Kimse ona oku, ders çalış da doktor ol demiyor. Lise okurken bu işleri bir arada götürmek de ne var?
Karşı çıkanlar eğer yapamazsa sığınacak bir şeyi olsun diye çıkıyor. Kararını vermiş. Bize de diyecek bir şey kalmıyor. Yolu açık olsun. İsteği gibi gider hayat umarım.