Kaan1623 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tamamda hepsi kabul edilmemiş ? Genelde bu şekilde alanlar o şirket gibi tanıtıyorlar kendilerini ama arkadaşın öyle bir olayı yok. Zaten sık sık uyarılıyor domaininiz bitiyor yenileyin diye belli bir sürede yenilemeyince açığa düşüyor nerede burada hukuksuzluk
Attığım mesajı tam okusaydınız görürdünüz.

Konuyu açan satılık diye numaramı koydum diyor, avukat aradı oradan diyor.
Bir sürü böyle satılık domainim var diyor. Herkes site açtığı için kaybetmiyor domaini. Satma amaçlı kayıt, kötü niyetle kayıttır. Satışa koyduğu an bitti.

Peygamber gelse kesinlikle alamaz diyordu herkes, şimdi e hepsini alamamışlar diyorsunuz.
Dava açanların %90 üzeri de almış domaini kaydeden kişiden, onu nasıl yapalım? Hani bir şey olmazdı, kesinlikle alınmıyordu?

Ben kanıtlarla konuştum. Siz de kanıtlarla, örneklerle konuşun. Tamam, olabiliyormuş diyelim.

Yenilememişse nerede hukuksuzluk demişsiniz; o domainin ilk sahibi adam değildir belki, ayrıca illa her uzantıyı ya da ek eklenmiş hallerini almak zorunda değil hiçbir marka sahibi. Siz marka hakkı olan domaini almamalısınız marka kullanım hakkına sahip değilseniz veya alıp o satın alsın diye satışa koyacaksanız kötü niyetle.

Mesaj atan avukat da işi bilmiyormuş biraz ilk mailde fiyat, pazarlık yapsa ve sonra kötü niyetle kaydetmişsiniz, hem WIPO'da hem burada tazminat davası açacağız dese (ki açsalar kazanırlar) konuyu açan arkadaş çoktan verirdi ya da silerdi panelinden domaini. Bizim de markalarımız var ama iyi ki denk gelmedi kimse böyle, ben direkt dava açardım çünkü. Mahkemeler bunun için var, yolunu yordamını iyi bilirseniz hukuk gayet güzel işliyor.