Sevgili Niyazi, 40 yaşında, 3 üniversite bitirmiş, bir sürü ek eğitimle sertifika sahibi olmuş biri olarak söylüyorum ki daha erken yaşlarda daha iyi eğitimler almadığım için çok pişmanım. Lise son sınıfta ben de okulu bıraktım, hayatım boyunca hep çalıştım. Dedim ki zaten çalışmak için okumuyor muyuz ama işin aslı öyle değilmiş. Sırf karın tokluğu yetmiyormuş. İnsan kendisini geliştirdikçe insan oluyormuş. Sonradan atağa geçip okudum ama kariyer için yaşım ilerlemişti ve iş imkanları azalmıştı. Şimdi ise diplomalı bir işsizim ve tüm ilanlar 20-35 yaş arası niyeyse. Ülkenin maluma doğru giden ekonomik durumunda, e-ticaret sana hiç bir zaman köşeyi döndürmeyecek bir platform. Belki tutar, patlar köşeyi dönersin onu tabii ki bilemiyoruz. Ama neden hedefin böyle basit bir ticaret olsun ki. Neden iyi bir üniversitede mesela ingilizce işletme okuyup daha büyük bir ticaret yapmayasın. Belki bu sözler sana nasihat gibi gelecek biliyorum 16 yaşında senden daha tecrübeli olan insanları dinlemek sıkıcı ve saçma geliyor. Karar tabii ki sana kalmış. Benim kendi tecrübelerimi yaşadığım dönemle bu dönem arasında büyük farklar var farkındayım. Sadece şunu bil ki, henüz para kazanmak zorunda olmadığın bu yaşların kıymetini bilip stratejik davranabilirsin bence. İlerde zaten mecburen para kazanmak zorunda kalacaksın, o zaman belki de bir bakarsın üniversiteyi bitirmiş, ülkenin daha iyi koşullarda olduğu bir zamanda olursun. Hayal gücü sonsuz bir güç olarak içinde duruyor. Lütfen hayal et, stratejini yap ve ilerle. Çokça sevgiler