Tabi ki site değeri açısından doğru fakat atladığınız nokta kategori, haber sitesiyse bu haber kategorisine giriyorsa ilgisiz bir kategoride örneğin sağlıkta kafaya çıkması çok saçma. Sıralamada çıkar fakat neredeyse tüm kategorilerden kafaya çıkıyorlar 1 taneside değil tüm haber siteleri ilk sayfayı dolduruyor burada saçmalık başlıyor eskiden de haber siteleri vardı ama bu halde değildiler. Diğer ülkelerde bu olaya çok rastlamadım ama türkiye de çok sıkıntı var ciddi anlamda google bu konuda güncelleme yapması lazım
birarkadaşıma fikrimi yazdı size de şu fikrimi yazmak isterim. hatta canlı bir örnekle
mesela benim de haber sitem 16 yaşında moz da 60, ahrefs dr 50 news zen kaydı var. bundle, gather, nabızzher uygulamada varım. ama sizin dediğiniz hiç bir sağlık makalesinde ben öne çıkamıyorum
yani haber siteleri diye bence konuşmak yanlış. haber siteleri değil onlar 3 büyükler 4 büyükler kaç tane iseler yani demek istediğim bu.
yani isim biliyorsunuz reklama girer ama bugün hürriyete x kelimeden 12 kelimelik makale girin hemen llk sayfaya çıkar. otoritesi yeter. benim 16 yaşında haber siteme aynı anahtar kelimeden ve başlıktan 3.800 kelime makale gir yine çıkmaz yine çıkmazzzz.
demem o ki haber siteleri diye yazılınca, kendi bilmez 3-5 kötü insan hemen gördüğü her haber sitesine hacklink atıyor. biz de bu işlerden para kazanıp çocuk okutmaya çalışıyoruz. yani habersiteleri kelimesi gördükçe dalıyorum konulara kimse kusura bakmasın alınmasın lütfen. kişisel kimseye lafım yok.
hürriyet bizim üstümüzde diye hacklink yapıyoruz, peki yan komşu yani diyelim tekstilciyiz, yan taraftaki rakip tekstilcinin dükkanınımı yakıyoruz??
benim gözümde rakibe kötü amaçlı şeyler yapmanın cezasıda müebbettir.
benim aslında takıldığım konu bu. dediğim gibi üstüme biri çıkmışsa sıralamada elbette haketmiştir. kolay olan ne? onu kopyalamak, bakın abi ne yapmış, sizde onun bir tık fazlasını yapın siz üste geçin. ama yapamayız adam da 1500 kişilik ekip var, para var, 25-30 yıllık domaini var, marka var, patent var.
yani ben haber sitesi açtığımda asla şu 3-5 büyüğü rakip hedef almadım çünkü onları geçmem abesle iştigal olur...
çok uzattım sanırım, negatif toplamak istemiyorum, ama birine hacklink yapan bir insana da aklınıza gelen bütün kötü cümleleri huzurunuzda sarfediyorum