Az önce çay içerken yanlışlıkla çayı ofis laptopuna döktüm. Sildim iyice üfledim vs., çay dökülen yerler şuan çalışıyor. Tek sorun onlara basarken diğerleri gibi tak tak ses değil sessiz tuş konumuna geçtiler. Yani yarın kesin işlevlerini yitirecekler. Az önce müdür; "aferin bir de sana yeni bilgisayar alalım şimdi tek işimiz yeni bilgisayar almak zaten" diyerek ufaktan bir kızgınlığını gösterdi. Büyük ihtimalle yarın işten çıkışım yapılacak gibi duruyor
Hocam adam sitem etmiş sadece ki eğer siz ondan önce ben yaptıracağım yada zararı neyse ben karşılayım demediyseniz haklıda. Bundan dolayı kimse kimseyi işten çıkarmaz en fazla masrafı sizden keser.
Müdür dediğimiz adam işletmede en fazla sorumluluğu olan kişidir, dolayısıyla sizden fazla baskı ve stres altında olabilir ve bir otorite olmalı en azından bir ağırlığı olmalı. Eğer birgün birden fazla kişinin sorumluluğunu üstlenirseniz daha iyi anlarsınız ve belkide daha gaddar davranabilirsiniz.
Çay dökmeniz insanlık hali tabiiki müdürün sitem etmeside çok takılacak bişey değil.
Şununda farkındayım tabiiki müdürün daha fazla sorumluluğu varsa ona görede maaşı var ve keşke canın sağolsun diyebilseydi ama zararı gören müdür değil işletme ve o işletme patronun.
Böyle şeyler her zaman olur sıkmayın canınızı, bunlara takılırsanız işiniz zor. Keşke şartlar herkes için daha güzel olsaydı, keşke canın sağolsun denilseydi ama şartlar bunlar. Ya şartları değiştireceksiniz yada şartlara uyacaksanız.
Diğer yandan işçi ve işveren çatışması olmuş konuda ama genelleme yapacaksak iki tarafta kusurlu benim açımdan. Bir taraf asgari ücretin üstünü elden verip sigortayı düşük yatırıyo, işçi istemese yıllık izin filan hak getire. Diğer tarafta kaytarmanın bin türlüsünü bulmuş, fabrikadaki fırın bir saat boş yere dünyanın gazını yakıyo umrunda değil.
Bunlar uzar gider, her işçi ve işveren böyle değil o yüzden genelleme yapmadan herkese aynı gözle bakmadan duruma göre yorum yapmak gerekir, taraf tutmaya gerek yok.