Allah herkese kolaylik versin. Insan olan hata yaoar degil mi? Onemli olan bu hatalari surekli tekrarlamamasi o zaman o hata olmaktan cikar. Çay icerken klavyeye cayi doktugunde sorumsuz ve isini layikiyla yerine getirmiyor mu oluyor? Patronun, mudurun 2 asgari ucretle alacagi ucreri dusunmeyi birakin. Patron kisi bir yazilim,makine vb satip bilgisayari rahat yerine koyabilirde karsi tarafta yasattigi psikolojik ve travmatik etkiyi nasil kaldiracak? Arkadaslara katiliyorum. Mudur dedigin kisi yapici ve olumlu bir tavir sergilemesi gerekiyor. Insanlari kaybetmek yerine onlari kazanmak gerekiyor. Insanlarin zorunlu olarak istemeden de olsa calismak zorunda oldugu durumlar var. Kredi borcu vardir, evlendi erkegin ustune maddi yuk ustune yikilmistir. Hayalleri ve umutlari vardir. Onun icin istemedegi bir is bile olsa zorunluluktan calismak zorunda kalmistir. Eviyse ve cocugu varsa ekstra maddi ve manevi yuku vardir. Kisi ister isten keyif akarak calissin yada zorunluluktan calissin. Mudurde olsan bu sekilde bir tavir ve yaklasimda bulunmaman gerekir. Patronlari da lutfen savunmayin. Onlari bu konuda savunacaklari kisi cok fazladir. Isci ve emekci kardesler ne yapsin? En ufak bir hata yapsa, acaba kovulur muyum, beni isten cikartirar mi ? Kisa zamanli is bulur muyum diye ayri bir psikolojik bir savas icinde bulmsktan ve aileye de direkt yada dolayli yoldan maddi yuk olarak gorulmemek adina calismak zorundalar. Bundan dolayi bu sekilde turlu mobbing ve baskilara karsi pek ses cikaramiyorlar. En basit ornek: Bir kisi isi ayakta da ayni sekilde ve saatte yapiyor. Oturarakta ayni sekilde saatte yapiyor. Ancak senin oturarak yaptigin is patronun yada mudurun gozune carpiyor ve bunu seni direkt uyariyor. Ben sana oturarak is yapasin diye mi para veriyorum. Halbu ki adam ayni sekilde ve syni saatte yapiyor. Bir tane fark var oturmasi. Bunu neden istemiyor biliyor musun? Cunku iscinin rahat olmasini istemiyorlar. Ayaklari agrisin ve iyice yorulsun bende him verdigim paraya degmis diyebileyim mantigiyla bakiyorlar. Kisaca para varsa, arkan saglamsa bu ulkede kafan rahat yasarsin, yoksa bu sekilde zorunlu kalindigi zaman isci olarak mobbing ve baskilara ugramak zorunda kalirsin. Allah tum isci ve emekci kardeslere patron ve mudurlerin yaptigi mobbing ve baskilara karsi kolayliklar versin.