WurucU adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Binance borsasında çalışan bir bot yazılımı yapıyorum. İndikatörlerin verdiği alım/satım sinyalleriyle al/sat işlemi yaptırtmayı hedefliyorum.
Aslında yazılımın çoğu bitti, şuan sadece strateji geliştirme konusunda takıldım.
Supertrend, RSI, Stoch, MACD, ADX gibi bilindik indikatörlerden oluşan kombinasyonları deniyorum, backtest yapıyorum.
Elbette backtestteki koşulları gerçekle birebir olması imkansız ancak olabildiğince yakın sonuçlar alabilmek için sinyal geldikten sonraki periyotta işlemi yapmış olarak hesaplatıyorum. Her tetiklenmede yeni periyodun başında olacağı için yeni periyodun "open price" üzerinden hesap yapılıyor. Yani backtestlerim de olabildiğince gerçek sonuçlar aldığıma inanıyorum.
Borsa konusunda çok yeniyim son bir kaç gündür uzunca araştırmalar yapıp videolar izliyorum. Özellikle Kıvanç Özbilinç hocanın videolarına sardım bu aralar. Bu konu üzerine farklı önerebileceğiniz kaynaklar var mı ?

Asıl soruma gelecek olursak ;
Tavsiye edebileceğiniz bir strateji var mı ? Hangi indikatörler daha uyumlu çalışır ve doğru sinyaller verir ? Alım için ayrı satım için ayrı indikatörlerden yararlanmak gibi farklı tavsiyeleriniz var mı ?
Merhaba öncelikle kripto dünyasına hoşgeldiniz. Tamamen otomatik çalışan sinyal ve alım satım sistemimiz ilginizi çekerse imzamdaki konuyu inceleyebilir. Sorularınız olması durumunda bana ulaşabilir. Kullanan kişilerden bilgi almak isterseniz de discord grubumuza katılabilirsiniz.

Özel indikatörler işe yarıyor mu yaramıyor mu? sorusunu sistemimiz kullananlara sormak lazım. Benim kendi malımı övmem doğru olmaz.

İndikatörler konusunda ise ayarlarınızı terste kalmayı aza indirmek adına mum kapanışı olarak ayarlamanızı tavsiye ederim. Bu şekilde repaint olmaz ya da daha az olur. Kazanç biraz daha az olur ama sinyaliniz daha sağlam olur.