Merhaba, bu yılın başında başladığım marka tescilli e-ticaret girişimimi Türkiye'de yaşayan yabancı bir müşterim satın almak istiyor.

Bu yıl Ocak'ta başladım iş hayatına, ve Trendyol pazar yeri olarak sadece 380.000 cirolu bir işletmem var. Şu an aylık 80.000 civarı ciro mevcut.
Resim ekliyorum +6500 toplam siparişim mevcut. Aylık 5 siparişten +1000 adetli siparişlere çıktım. Resim 1Resim 2
Mart Nisan ayından sonra aylık en az 2.000 sipariş olarak öngörüyorum ve bunu sadece Trendyol olarak. (genelde sipariş geneli 1 adet satılıyor ama set yapılabilen tarzda ürünlerim 2-3-4-5-6 hatta 7-8 adetlerde alan da mevcut )
Websitem satışı ve diğer pazar yerleri, instagram ayrı tutuyorum hesaplar, girdi çıktılar düzen ve istikrarlı olmadığı için.

Dolar 18tl olduktan sonra fiyatları güncellediğim ve satışların azaldığı yılbaşı haftasından sonra haftalık olarak hesaba yatacak sipariş teslim edilmiş tutarlar Resim 3. Resim 4

Marka tescilim var, buybox a kimse giremiyor,
Ürünlerin tasarımı tarafıma ait,
Ürünlerin üretimi de tarafıma ait, alan kişiye toptan da sağlayacağım, devamında da çalışabileceğim,
Ürünlerim sadece kendi dilimizde değil tüm dünya dillerine uyarlanabilmektedir,
Mağazamda en çok satan 10 ürünüm bulunmakta, kendi kategorilerimde satış ve ciro birincisiyim ve ödülüm mevcut ( görseli )

İlk başlarda ürettiriyordum, sonrasında üreticiler kaynaklı iadelerim, kalite problemleri, teslimat uyuşmazlıkları vs gibi uğraşmak çok zor olduğu için kendi atölyemi kurdum.
3 farklı makinem var ve kendime göre fazlasıyla borçlandım. Adobe ve Autocad programlarına hakim olduğum için hızlı bir şekilde makinelere full hakim oldum.
Bu işi erkek arkadaşım ile idare ediyoruz hayalimiz var ve bunun için günde ortalama 15 saat civarı çalışıyoruz.
Alacak kişi örnek r10siyah, r10beyaz, r10cokrenkli gibi kodlu üründen 1000 tane sipariş verecek ve deposundan sadece çıkışını yapacak diğer kargoları gibi. Ya da ürüne uygun mağazaları gezip toptan tedarik edecek.

Sizce böyle büyüyen gerçek bir işletme için ne kadar fiyat talep etmemiz mantıklı olur yoksa yüzdelik bir kısmını mı satmak mı?
Yurtdışına gitme düşüncem var Mayıs ayı itibari ile sizce satıp rahat nefes mi almalı yoksa biraz daha mı sabretmeli?