KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Trendyoldan toplu kod siparişi geçin bakın ne oluyor ? Direkt hesabınızı kapatıyorlar. Hem işletmenin hem bankaların sorumluluğu var. Onu yaparım bunu yaparım üzerinden ilerlemiyorum, şuan işleyişten bahsediyorum ben. Fiziksel ürünlerde de Chargeback durumunda firmaların teslimatı sağladıklarını kanıtlamaları gerekiyor. Yani bankalar chargeback gelmiş, 3d secure kullanılmış bunda o yüzden iade yapamayız demiyorlar. Konuyu araştırıyorlar, firmalardan da ellerindeki belgeleri istiyorlar. Fiziksel ürünlerde önceki mesajımda belirttiğim gibi teslim alan kişi, adres vb bilgiler kesin olduğu için zaten genel olarak sorun yaşanmaz. Çünkü sipariş geçilirken verilen adres bellidir, çalıntı kartla ürün alacak kadar saf biri varsa zaten kısa sürede yakayı ele verir. Fakat dijitallerde öyle dğeil, kodu alan arazi olur peşinden bulamazsın. Dijital kod satan sitelerin çoğunun paytr vb servisleri kullanmasının başlıca sebeplerinden biri de bu, ödeme kuruluşları fraud kontrolü yapıyorlar ve riski minimuma düşürüyorlar. Ona rağmen bir sıkıntı olursa ödeme kuruluşu yine dönüp sizden kanıt istiyor
Anlıyorum o halde söylediğiniz gibi mantıklı tabii.İşe çok hakim olmadığım için biraz mantık yürüterek sonuca varmaya çalıştım.Son yazdığınızı okuyunca fikrim değişti doğal olarak.Şuan konuyu açan arkadaşın gerekli konuşmaları ve teslim ettiği kişiyi kanıtlaması gerekiyor o halde.Zaten cc olduğu için kanıtlasa bile kart sahibi ile teslim ettiği kişinin bilgileri aynı olmadığı için kabak konu sahibi arkadaşın başına patlıyor o halde