KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fiziksel üründe kargoya verdiğinizde teslim alan kişi bellidir, adres bellidir, hukuki olarak bulabilirsiniz ve ürünü teslim ettiğinizi kolaylıkla kanıtlayabilirsiniz fakat dijital ürünlerde bu böyle işlemiyor. Siz dijital ürünlerde hiçbir belge istemeyin, limit koymayın 3-5 gün içinde milyon TL seviyesinde kredi kartı ödemesi alırsınız.
Ben örnek olması açısından bu tarz bir örnek verdim.Kaldı ki sahte kimlikle bir ev tutarım sözleşme yaparım kirasını vs elden veririm.O adrese cc kartla bir sürü sipariş veririm sonra sessiz sedasız çıkar giderim.Muhim olan bu değil.Baktığım zaman trendyol gift card vs de satıyor.Sonuçta buda dijital bir ürün benden ekstra bilgide talep etmiyor.Gift cardları toplarım o halde kabak işyerinin başına patlıyorsa.Yapan her türlü bir kılf uydurur yapar.Benim burda anlatmak istediğim nokta uğraşması gereken kişi işyeri değil bankadır düşüncesindeyim.Sonuç olarak biz bu firmalara güvenerek kart çıkartıyoruz ve bizim bu tarz işlemlerde güvenliğimizi sağlamakla yükümlüler.3d secure aşılabilen bir sistemse bunda bankanın kusuru vardır işletmenin değil.Hatta kart sahibinin bile suçu var işletmenin yok.Kartımın güvenliğinden ben ve aldığım banka firması sorumlu.İşletmenin günahı ney?