Arkadaşlar bu ay başıma tuhaf bir olay geldi, ekran görüntüleriyle paylaşayım size. Ülkemizin zirvesinde yer alan mcn şirketlerden birisi ile şu şekilde bir görüşmemiz oldu.
Gönderen maili teyit ettim. Hakikaten de o şirketten geldi mail. Şaşırdım. Dedim ki benim kanalın abonesi zaten 7k, adeta malum şehrin kaymakamı durumundayım. Bir yanlışlık veya isim benzerliği desem o da olamaz. Youtube'da kaç tane işin doğrusu isimli kanal var ki onu ben sansınlar. Neyse formu doldurdum gönderdim. Sonra bana;
E sözleşmeyi inceledim. Şartlardan dikkat çeken bazıları şunlardı. Özet geçeceğim;
-mcn şirketi istediği zaman tek taraflı fesih edebilir.
-Sözleşme Süresi 2 yıl. Eğer iki yıl sonunda 100k abone olursam sözleşmemiz otomatik olarak 2 yıl daha uzayacak.
-istedikleri pay yüzde 20
-Sözleşme bitiminden 2 yıl sonra hiçbir şekilde onlar hakkında kötü bir yorumda bulunmayacağım.
-onlar bana edit programı kuracaklarmis vs.
-videoların yükselmesi için tüm gerekli düzenlemeler onlara aitmiş.
Benim de sorumluluklarim var. Eğer ihlali halinde madde başı 200k tl tazminat odeyecekmişim vs.
Falan filan. E bu adeta tek taraflı Sözleşme olmuş. Daha doğrusu Sözleşme 9 sayfa da, hani asıl konuşmamız gereken şeyler konusulmamış. Ben de mailde belirtildiği gibi aklimdaki soruları kendilerine sordum. Mesela, bana ekipman desteği olacak mı, çekimler için istanbul'a gidip gelme, daha doğrusu çağrılmam halinde masraflar kime ait olacak, diğer youtuberlar ile çapraz cekimler yapılacak mı vs ben de bunları 15 Aralık tarihinde kendilerine ilettim.
Ama gel gelelim tarih 27 Aralık oldu. İki haftadır bunlardan ses yok. Birdaha hatırlattım kendimi. Bir de ne göreyim.
Varsa sizlerin yorumunu alayım. Ben olayı çözemedim çünkü.